Juszt László: Magyarországnak idestova 11 éve nincsen miniszterelnöke

Magyarországnak idestova 11 éve nincsen miniszterelnöke.
Lehet vadul hangzik amit mondok, de a miniszterelnököt nem arról lehet megismerni, hogy ez van a névkártyájára írva, hanem arról, hogy az országért dolgozik, s esküje szerint cselekedeteit az ország érdekei szabják meg. Márpedig arról, aki a “MINISZTERELNÖK” feliratú irodában ma tevékenykedik, arról ez a legnagyobb jóindulattal sem állítható.
A Parlamentben arra esküdött: “Az Alkotmányt megtartom és megtartatom.” Hol van az az Alkotmány?
Meg arra: “Miniszterelnöki feladataimat lelkiismeretesen elvégzem.”
Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, hogy több százezer ember nyugdíjra összespórolt 3 ezer milliárd forintját elszórta – például – üres stadionokra?
Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, hogy több ezer kisembertől, trafikostól elvette a megélhetést?
Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, hogy több százezer családot szakított szét – külföldre kényszerítve az ifjakat a megélhetésért, s magukra hagyatva az időseket itthon?
Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, – és a miniszterelnöki esküjével, amelyben azt igérte, hogy minden magyarért dolgozik, – hogy miközben az ő lánya évi 15 millióért tanult Svájcban, aközben több százezer gyereknek idehaza nem jut elég ennivaló?
Hogyan fér össze a lelkiismerettel, hogy az ország államadóssága 2010-ben 19 ezer milliárd volt. Ma 37 ezer milliárd.
Nem emlékszem, hogy az esküben az szerepelt volna, hogy a közpénzeket saját hobbimra költöm.
Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük 20 év múlva Orbán Ráhel a Magyar Idegenforgalom teljhatalmú úrnője, férje az addígra kigolyózott a Garancsi utódaként a legnagyobb építési vállalat tulajdonosa lesz.
A fociban oly sikertelen Orbán Gáspár megkapja a teljes magyar sport inlcusive a MOB vezetését és persze tulajdonba az infrastruktúrát.
A következő Orbán-lány, ha az orvosi pálya érdekli, akkor az EKSZ – Elit Kórházak Szövetsége – elnöke és tulajdonosa lesz.
Matolcsynak sem jósolok nagy jövőt, ha a következő Orbán gyerek a bankszakma iránt érdeklődik.
És kizárt dolog, hogy egy ilyen kiterjedt familiában ne lenne valaki, akit igazán érdekel a művészet. Mondjuk az aranyművesség…
És akkor még nem ejtettünk egyetlen szót sem a mellékágakról, a Vitézy-ekről, a két Orbán testvérről, s azok leszármazottairól.
Így tehát nem merész a következtetés Orbán nem országot vezet, hanem dinasztiát alapít és épít. Rokonokkal, mostmár másodgenerációs ifjakkal – foglalta és foglalja el az állami vagyont és a poziciókat.
Következésképp Orbán nem miniszterelnök, hanem dinasztiépítő.
Őt az ország és a magyarok sorsa nem érdekli csak a család gyarapodása…

 

 

szerző. Juszt László, újságíró és publicista.