Juszt László: Matolcsy tényleg nem normális, vagy gazember.

Több bankszakemberrel beszéltem az elmúlt napokban, mert csekély banki ismereteimmel nem tudtam igazán értékelni Matolcsy újabb ámokfutását.

Egyben mindannyian megegyeztek: Matolcsynak elgurult a gyógyszere.

Ha viszont ez nem egyéni agybaj, hanem “Orbánék küldték előre”, akkor sokkal nagyobb a baj. Kezdjük azzal,hogy a 2004-es csatlakozási vállalásaink között ott szerepel – igaz határidő nélkül – az euro bevezetése. Tehát, ha ez az elképzelt “eurázsiai valuta” a cél, akkor most mondta ki először – egy hivatalos személy – hogy a kormány célja odahagyni az Uniót.

Matolcsy – miként társai – megintcsak féligazságokkal manipulál. Például igaz, hogy lassúbb a növekedés az unióban, mint az euro előtt, de nem csak ott! Hanem szerte a világban. Ázsiában éppen úgy, mint Amerikában, vagy a föld más szegleteiben. Tehát nem az euro miatt.

Az euró igen fontos szerepe, hogy ma már nem a dollár az egyetlen világpénz, tehát ha például euróval kereskedünk, akkor nem a dollárt erősítjük.

Lehet sorolni még hosszan, hogy milyen hülyeségeket beszél Matolcsy, de értelmetlen, miként a pirospöttyös fenekű magyar gyerekek.

Maradjunk annyiban: “blöff, blöff, blöff”

P.S.:

Még valami:

A Nemzetközi Valutaalap 193 tagországa és az Európai Unió 2018-as adatait szerint a GDP nagysága szerint az első 20 helyből 7-et uniós országok foglalnak el.

Németország, amely – Matolcsy szerint “az euróval melléfogott” – a 4. helyen áll a világrangsorban.

Míg az USA GDP-je 20 580 250 millió usd, addig az unióé 18 736 855 millió.

Ennyit a “gyengélkedő” unióról és az euróról.

Végkövetkeztetésem: ez a Matolcsy tényleg nem normális, vagy gazember.