Juszt László: Mert ő megérdemli!

Az emberek megint Orbán ellen döntöttek. Az RTL klub szavazásán Iványi Gábor lett az év embere. Régóta ismerem a különböző stúdiókból a metodista gyülekezet vezetőjét. Gigantikus karitatív munkát végez, magára vállalva állami feladatokat. Az ország 120 településén működtet óvodákat, iskolákat, 5 idősek otthonát, számtalan hajléktalan szállót, népkonyhát, családok átmeneti otthonát és egy kórházat. Mindezt úgy, hogy Orbán Viktor megvonta az egyházi státuszukat 2012. márciusában.

Ezt honnan tudhatjuk? Kövér Lászlótól, aki megmondta: “ebben az országban Orbán Viktor kegyelméből (!) osztják az egyházi státuszt.” Iványiék pedig nem kaphatnak ebből a főúri kegyből. De nem kaphatnak az egyházaknak felajánlható 1% adóból és az oktatási feladatokért járó normatív támogatásnak is csak a felét kaphatják.

Mindezt annak ellenére, hogy az Alkotmánybíróság és a Stasbourgi Emberi Jogi Bíróság is Iványiéknak adott igazat. Ennek ellenére nem kaphatják meg, mert Orbánnak úgy tetszik. Illetve valami miatt nem tetszik Iványi, holott ő eskette, s az első két gyerekét ő keresztelte.

Az meg végképp nem számít, hogy sok ezer nyomorban élő emberen rúg egy hatalmasat Orbán.

Az ítéleteket követően a magyar állam kénytelen volt kifizetni az adózók által felajánlott, de az adóhatóság által visszatartott 1 százalékot.

És jött is az Orbáni bosszú, kerül, amibe kerül! Igaza csak neki lehet! Iványi egyháza megkapta a Nemzeti Adó és Vámhivatal határozatát, hogy a szervezet ismét nem fogadhatja az adózók által felajánlott 1%-ot. Mert Orbán így akarja és akkor így lesz.

Hogy hány embert ítél nyomorra, kilátástalanságra, akár éhhalálra az nem érdekes. Dögöljön meg mindenki, de aki életben marad az tanulja meg egyszer s mindenkorra: itt az van, amit Orbán Viktor akar. Még három hónapig…? Remélem csak három hónapig!

 

Szerző. Juszt László, publicista