Juszt László: NE LEGYEN IGAZAM!

Lépjünk túl azon az erkölcsi és jogi lehetetlenségen, hogy Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke levelet írt Kövérnek, Ádernek és Orbánnak, hogy “báncsák” az ellenzéki pártok Orbán alkotmánybíróságát, mert arról beszélnek, hogy egy választási győzelem után átalakítanák. Ezt pedig Sulyok “pityegős” Tamás szerint “a jogállamiság és a demokrácia elleni közvetlen és súlyos támadás”. Ez az alkotmány nélküli Alkotmánybíróság sem süllyedt eddig ennyire mélyre. Mint az közismert az Alkotmánybíróság összes tagját a Fidesz jelölte és szavazta meg. Ugyanúgy, mint a bírói gyakorlat nélküli legfőbb bírót, Varga Zs. Andrást, aki azt megelőzően Polt helyettese volt. Aki most azonnal csatlakozott is a taláros testülethez, s ennek megfelelő nyilatkozatot akart elfogadtatni az Országos Bírói Tanáccsal. Ennyit a demokráciáról.
De nem volt szerencséje. A 15 tagú testületből, 14-et a bírók maguk választanak, a 15. pedig Varga Zs., egyben a tanács elnöke. Nos a 14 tagú testület egyhangúan szavazott az elnöki előterjesztés ellen!
De miért prostituálta magát az Alkotmánybíróság és a Bírói Tanács elnöke? Csak pozícióféltés lenne? Nem hiszem. Inkább előkészítése egy drasztikusabb lépésnek. Például bebeszélése egy “várható puccsnak”, amit majd fegyveresen is le lehet verni… Ne legyen igazam!