Juszt László nyílt levele Varga Judit igazságügy miniszternek

0

Nyílt levél Varga Juditnak!

Miniszter asszony!

Méltatlan és bárgyú lépés, – még Öntől is, aki ezt a jogilag nonszensz “felhatalmazási törvényt” előkészítette – hogy a törvény alapján eljárás alá vont szerencsi nyugdíjast, Kusinszki Andrást, aki arról írt a közösségi oldalán, hogy a diktátorok mind elbuktak eddig, majd a momentumos Csóka-Szűcs Jánost, aki a gyulai kórházról és az ágyfelszabadításról tett közzé bejegyzést most azzal intézi el, hogy a rendőrség tévedett:

“Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.”

Majd kijelenti, hogy

“a törvény jó, mert reparálni lehet az elszenvedett sérelmeket. Indítsanak kártérítési pert!”

Emlékeztetem őket – és Önt is – hogy az Önök rezsimjében ez nem megoldható. Csak a saját példámon tudom hitelesen bemutatni, hogy miért nem!

1998-ben az Ön mostani főnöke egy esztendőn át azt hazudta az országnak, hogy a Horn-kormány idején titkosszolgálati eszközökkel, közpénzből figyeltették a Fidesz politikusait. A kivizsgálásra parlamenti bizottságot is létrehoztak. Ez a bizottság egy év után sem tudta igazolni Orbán miniszterelnök állítását.

A vizsgálati dokumentumokat “befújta a szél az ablakomon”, s azokat megjelentettem a magánkiadásban megjelenő KRIMINÁLIS című hetilapomban.

Másnap egyidőben kezdődtek a házkutatások a tv-s és a lapszerkesztőségben, valamint a lakásomon. A gyanú: államtitoksértés. A műsoraimat azonnal hatállyal leállították, a lapszerkesztőséget bezárták, a számítógépeinket elvitték. Az útlevelemet elvették, előállítottak, rabosítottak.

További egy évig tartott az eljárás, amelyet először a fővárosi főügyész szüntetett meg bűncselekmény hiányában. Később, mert Kövér László, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter fellebbezett, a Legfőbb ügyész is megszüntette. Kijelentették nem követtem el bűncselekményt. (A rendőrség dolgozott? Hibázott?)

Ezután kezdődött – mert akkor még én is hittem a magyar igazságügyben – egy igen hosszú kártérítési per. A pert elbuktam. Az indoklás “jogtörténeti alapmű”.

Egyfelől kijelenti, hogy hibás vagyok, mert nem követtem el mindent, hogy magam reparáljam a helyzetet. Magyarán nem indítottam újra a műsorokat és a lapot. (A tv-be nem vettek vissza, s a szerkesztőségi számítógépeket sem kaptam vissza. Viszont a hirdetők – látva a hatalom szándékát – azonnal lemondták a szerződéseket.)

Másfelől kijelenti, hogy a hatalomnak nem róható fel, hogy védeni próbálja önmagát. (Vagyis bárkire, bármikor rámondhatják például, hogy hazaáruló, s ha nem tudja bebizonyítani, hogy nem az, akkor neki annyi.)

S mindez nem volt elég. Közel két millió forint perköltséget kellett fizetnem.

Szóval – ellentétben Önnel – én csak annyit tudok ajánlani Csóka-Szűcs Jánosnak és Kusinszki Andrásnak, hogy jól fontolják meg az Ön ajánlatát a kártérítési perről.

Mellesleg, de nem utolsó sorban: a Kriminálisban változtatás nélkül közölt dokumentumok egyértelműen bizonyították, hogy Orbán egy éven át hazudott, vezette félre a parlamentet és az egész országot. De ezzel akkor sem foglalkozott senki!

Ha Ön annyira elkötelezett híve annak, hogy az igazság győzzön, akkor itt a lehetőség: ha Ön elindítja, én állok elébe egy perújításnak.

2020.05.17.

“Orbán egy éven át hazudott, vezette félre a parlamentet és az egész országot.”Folytatás a www.jusztlaci.com oldalon.

Gepostet von László Juszt am Sonntag, 17. Mai 2020

 

forrás. jusztlaci.com