Juszt László: “Orbán fakarddal szurkálta a levegőt”

0

Most érzékelhető igazán Orbán “kiváló harci ereje”. Amikor nem volt ellenség, kiállt a zöld mezőre és “fakarddal szurkálta a levegőt”. (Soros, migránsok.)

Most hogy valódi ellenség van, össze-vissza beszél és kapkod. Íme egy igen érzékletes példa. Miközben folyamatosan arról nyilatkozik, hogy minden kórházi dolgozó, s úgy általában mindenki rendelkezik megfelelő védőfelszereléssél – miközben tudjuk, hogy ez nem igaz – mit tesz a kormánya, amikor a XI. kerületi polgármester a járvány terjedésének megfékezése érdekében 50 ezer darab szájmaszkot rendelt Kínából a kerületi egészségügyi intézményeknek? Ez egyébként szállítással együtt 40,3 millió forintjába kerülne az önkormányzatnak.
A kormány azonban erre még 10,8 millió forint áfát és 6,1 millió forint vámot is rátesz, így 57,4 millió forintot, vagyis 40 százalékkal többet kell fizetniük a szállítmányért.
Szeretném felhívni a nagy tudású miniszterelnök figyelmét, hogy az általa bevezetni szándékozott Büntető Törvénykönyv kiegészítés szerint a „járványügyi védekezés akadályozása” paragrafus szerint alapesetben három év, de ha a cselekmény halált okoz, akár nyolc év szabadságvesztéssel büntethető.
Fogalmazhatom úgy is, hogy a nagyon egyszerű elméjű kormánytagok is megértsék: ha segíteni nem tudtok, legalább másokat ne akadályozzatok!

Szerző. Juszt László publicista

Most érzékelhető igazán Orbán “kiváló harci ereje”. Amikor nem volt ellenség, kiállt a zöld mezőre és “fakarddal…

Gepostet von László Juszt am Freitag, 20. März 2020