Juszt László: Pár tény, csakhogy tiszta legyen!

Ez egy igen tanulságos kis történet. Mindent elmond ennek a társaságnak az erkölcseiről a hozzáértéséről és az állampolárokhoz való viszonyáról.

2021. 7. 14.
Varga Judit: “Felháborodottan eltolni igyekezett magától még a kérdést is, hogy adna-e engedélyt újságíró, vagy a politikai ellenfél megfigyelésére.”

2021. 7. 19.
Szijjártó Péter: “Az Információs Hivatal nem vásárolt Pegasus-kém szoftvert, nem is működtet ilyet. Sőt azt is kijelentette, hogy nincs tudomásuk arról, hogy más kormányzati szerv végezhetett-e adatgyűjtést a szoftverrel.”

2021. 7. 26.
Varga Judit: “Ne legyünk nevetségesek, ilyen eszközökre minden országnak szüksége van. Egyértelmű, hogy az alkotmányosság megdöntésére irányuló cselekedetek, illetve a külföldi hírszerzés gyanús eseteinek feltárása esetén szükség van a fellépésre.”

2021. 7. 29.
Varga Judit: “Nem is én adtam ki az engedélyeket a titkos megfigyelésekre, hanem a feladatot a miniszteri hatáskörből kiszervezték „egy erre kijelölt munkatársra”. Mint később kiderült, Völner Pál államtitkárra. A törvény amúgy a miniszterre rója ezt a felelősséget.

2021. 7. 29.
Pintér Sándor: “Kész vagyok megválaszolni a konkrét kérdéseket az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.”

2021. 8.
“A Fidesz nem tartja indokoltnak összehívni az ülést, mert a “baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják”.

2021. 11. 04.
Kósa Lajos az összehívott bizottsági ülés után: “Természetes, hogy a konkrét, megfigyelt személyekkel kapcsolatban senki nem fog konkrét választ kapni, mert ezzel a személyiségi jogaik sérülnének.”

2021. 11. 08.
Halász János, a Fidesz frakciószóvivője:
“Én a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke vagyok. És ahogy eddig, ezután is tartom magam ahhoz, hogy ami a bizottsági zárt ülésen elhangzik, azt természetesen nem mondja el az ember. Jó lett volna, ha Kósa Lajos is ehhez tartja magát.”

2021. 11. 11.
Gulyás Gergely: „Nem sok ügyben tudtam konkrétan utánanézni a sajtóban megfogalmazott vádaknak. Van, ahol sikerült. Ezek egy része teljesen valótlan, és van olyan, ahol van valamilyen valóságalapja.”

És most?

 

Szerző. Juszt László, oknyomozó és publicista.