Juszt László: Újabb fejezet a pápa vs. Orbán “találkozó” féle szappanoperában, amit a pápa, ahogyan ezt ki is jelentette!

Újabb fejezet a pápa vs. Orbán “találkozó” féle szappanoperában, amit a pápa, ahogyan ezt ki is jelentette – nem igazán szorgalmazna a magyar miniszterelnök politikája miatt.

 

Az első fejezet arról szólt, hogy igaz ugyan, hogy Budapestre jön, de kizárólag a Nemzetközi Eucharisztikus kongresszus zárómiséjére – három órára – s azonnal megy tovább Pozsonyba.
Nem is találkozik a magyar vezetőkkel. Sem Áderrel, sem Orbánnal. Ezt a National Catholic Register írta meg.
A második fejezetben az üldözött majmok sebességével utazott Rómába Erdő Péter és Semjén Zsolt, hogy egy „elfogadhatóbb menetrendet” próbáljanak meg kiharcolni.
Nem sikerült, ugyanis a wPolityce című lap szerint a pápa nem elégedett azzal, ahogy Orbán és a magyar katolikus püspökök a menekültekkel bánnak, miközben Orbán a keresztény értékrend védelmét harsogja mindenhol.
Ferenc pápa viszont nem kedveli a szűklátókörű, extremista, agresszív nacionalizmust – állítja a lap Vatikán-szakértője.
A Rzeczpospolita azt is megírta, hogy a kormánypárt szellemi holdudvara kifejezetten támadta Ferenc pápát. B. Zs. például 2017-ben „argentin libsi”-nek és „derék liberális, gender-ben hívő marhá”-nak hívta az egyházfőt, a hazai katolikus egyház képviselői pedig nem határolódtak el B. kijelentésétől.
A harmadik fejezetben cáfolni igyekezett Orbán. “Sajnálatos álhírnek” nevezte azt, hogy a Szentatya nem hajlandó találkozni vele.
“Még a Szentatya sem védett az álhírek ellen”
– fejezte ki sajnálkozását, s kijelentette, hogy a pápa találkozik a magyar vezetőkkel.
A negyedik fejezetben, közölte a miniszterelnöki hivatal, hogy
“a Szépművészeti múzeumban találkozik Orbán és Áder az egyházfővel.”

 

Az ötödik fejezetben , a múlt héten, a korábban ateista, majd reformátussá bábozódott Orbán beerőszakolta magát egy római katolikus politikusok találkozójára, ahova csak saját költségen lehetett bejutni. Vajon miért?
S végül a hatodik fejezetben, szeptember elsején – azaz tegnap – a pápa nyilatkozott a Vatican News-nak.
Elmondta, hogy
“nem tudja, találkozik-e majd Orbán Viktor miniszterelnökkel, illetve, hogy Budapest belvárosába sem tervez menni, csak a kongresszus helyszínére. Azt mondta, a püspökökkel találkozik majd a kongresszus egyik termében, illetve fogadja azokat a hatósági személyeket, akik elmennek.”
Ennél nagyobb és látványosabb pofont nem kaphatott volna egy református egy katolikustól. Mond, biztos, hogy házhoz mész a …?

 

 

Szerző. Juszt László/Facebook