Kállai Mária szerint szédületesen fejlődik az ország a Fidesz-kormány miatt!

Kállai, az elégedett csicska!
Ej, Kállai, Kállai, vajon mikor szokik már le őnagysága arról, hogy csak állami hivatalokban képes gondolkodni? Kállai folyton hűséges csicska arcát mutatja, most is a Belügyminisztériumnak mondott hálát azért, mert méltóztattak közpénzből támogatni Rákóczifalva infrastruktúráját.
Ez a folyamatos hajbókolás is tűpontosan mutatja, hogy az orbáni állam milyen szisztematikusan építette fel a hűbéri rendszert.
Hajbókoló Kállai most azzal rukkolt elő, hogy Rákóczifalván elhatározták, a városi cím megszerzése mellé a kisvárosias arculatot is építeni fogják.
Szerinte Rákóczifalva központja kifejezetten szép és hangulatos. E célt segítve most a városi, járdaépítési programhoz tudott a Belügyminisztérium komoly anyagi forrásokkal hozzájárulni.
És akkor Krisztus után 2021 évvel a felújításnak köszönhetően, immár az iskolába járó kisgyermekek, a templomba járók, a Maci Múzeumba látogatók, a főtér legforgalmasabb járdáin sétálók biztonságosan és tisztább körülmények között közlekedhetnek.
Tényleg őrületes a fejlődés ahhoz képest, hogy a rómaiak pár ezer évvel ezelőtt már viaduktokat építettek…
Kállai hozzátette, ne felejtsük el, hogy Rákóczifalva belterületi útjainak felújításához e ciklusban már 300 millió forintot biztosított a kormány. E támogatásnak köszönhetően mintegy 55.000 négyzetméteren, 10 km hosszon újították fel a rákóczifalvai aszfaltburkolatot.
Tényleg ne felejtsük el és szögezzük le: tehát 4 év alatt 300 millió 10 km aszfalút felújítására. Az évente 70 millió 2,5 kilométer hosszon.
Tényleg őrületes a fejlődés ezen a téren is!
De nézzük csak, mit is ír a falvai önkormányzat 2025-ig szóló gazdasági programjában? Azt, hogy a közel 36 km belterületi út 48,37 százaléka aszfaltozott! Vagyis még a fele sem! A 2020-as keltezésű dokumentum megjegyzi, hogy az úthálózat kifejezetten rossz állapotban van.
Tehát a többi úttal mi van, hajbókoló Kállai? A földesekkel, a porosakkal, a sárosakkal? Azokkal mi lesz, mikor kapnak városhoz méltón aszfaltot? Majd 2050-re?
De hát Kállai kicsivel is megelégszik, igaz, főleg ha a máséról van szó, hiszen ő könnyen van, a javadalmazása havonta 1,6 millió forint, ami bizony nem kicsi.
Ám nem mulasztotta el megköszönni a szédítő fejlesztést eredményező munkát Túróczi Imre polgármester úrnak, amit a rákóczifalvai emberekért, családokért végzett!
Őrület, tényleg őrület, mintha egy polgármesternek nem ez lenne a FELADATA, amiért egyébként az adófizetők pénzéből havi fizetést is kap!
KÉP: A szédületes fejlődést, azaz a pár méternyi járdát ünnepélyesen avatta fel Kállai

 

 

 

forrás és szerző. Kimondott Szolnok | Facebook