Kamu a migrációs válsághelyzet, a kormány maga szállítja a migránsokat, állítja az ENSZ

0

Erős kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben az ENSZ Magyarországra látogató különleges jelentéstevője. Felipe González Morales elitélte a magyar kormány gyűlöletkeltő propagandáját, alaptalannak nevezte a folyamatosan meghosszabbított migrációs válsághelyzetet, továbbá rámutatott a kormány kétarcúságára: miközben alap nélkül összemossák a migrációt és a terrorizmust, a magyar kormány nagy tömegben fogad be migránsokat, hogy feltöltsék az elvándorló magyarok után maradt munkahelyeket.

Az ENSZ migránsok emberi jogaival foglalkozó jelentéstevője egyhetes útja alatt találkozott a kormány képviselőivel, szakemberekkel és a területen dolgozó civil szervezetekkel. Beengedték a tranzit zónákba is, ahonnan megrázó információkkal tért vissza.

Nincs válsághelyzet, de mégis van

„A migráció kérdésének átpolitizálása bűnbakká tette a migránsokat” – jelentette ki az ENSZ szakértője és felszólította a kormányt, hogy a jövőben ne tegyen olyan kijelentéseket, amelyek szerintválsághelyzettel áll szemben.

„A jelenleg érvényes időszak közelgő lejáratát tekintve határozottan ajánlom Magyarországnak, hogy értékelje újra a jelenlegi tényleges migrációs helyzetet, azonnal szüntesse meg az úgynevezett „válsághelyzet” és az ahhoz kapcsolódó korlátozó intézkedéseket.”

A jelentéstevő saját tapasztalatait is megemlíti a határon tapasztalható állapotokról: “Ellátogattam Röszkére és Tompára. A határszakaszok csendesek. Egyetlen migránst sem láttam Magyarország felé közelíteni a határ szerbiai oldaláról” – írta.

Forrás és a cikk folytatása itt:https://index.hu/belfold/2019/07/18/ensz_jelentestevo_felipe_gonzales_morales_migracios_valsaghelyzet_migracio_tranzitzona_magyar_kormany_idegenellenesseg/?fbclid=IwAR0Skp4_E1lnHYdWfUaPP4AEjlsC-4JbhinbrdAw7OGV1s3Y-CpEh1HZB0M