Káosz az országban: A havazás, elakadt vonatok, kamionok az árokban!

0

A havazás miatt káosz alakult ki több megyében is.

Az MTI tudósítása szerint az országban többfelé 10, néhol 20 centiméter körüli hó esett csütörtök reggel. Budapesten és több megyében további havazás, eső várható. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzést adott ki. A havazás miatt több vonat elakadt, és útlezárásokra is számíthatunk országszerte. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Faecbook-oldalán azt írta: hajnalban főként északon és a Dunántúl északnyugati felén fordult elő az eső mellett havas eső, hó. Nyugatról, síkvidékről eddig 1-4 centiméterről érkezett jelentés, de a Nógrád megyei Tolmácsról és Romhányból már 15-20 centiméter körüli hórétegről számoltak be. A havazás miatt Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Nem jár a vonat Balassagyarmat és Szűcs, valamint Szokolya és Vác között

Fa dőlt a vágányra Balassagyarmat és Szügy, valamint Szokolya és Vác között, a vonatok nem járnak ezeken a szakaszokon. A Mávinform tájékoztatása szerint a Balassagyarmat-Aszód és a Vác-Balassagyarmat vonalon jelentős késésre kell számítani. A buszos pótlást az útviszonyok miatt nem engedélyezi a hatóság. Késések vannak ezen kívűl a Budapest-Vác-Szob, Budapest-Vácrátót-Vác, Budapest-Aszód-Hatvan, Budapest-Győr, Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon. A késések átlagosan 25-55 perc közöttiek.

Forgalomkorlátozást rendeltek el a 2-es úton Nógrád megyében

A 2-es út teljes Nógrád megyei szakaszán korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta:

az intenzív havazás miatt csúszóssá váltak az utak, ezért rendelték el a korlátozást. A tehergépjárművek a kijelölt parkolókban várhatják meg a tilalom feloldását.

 

A BKK tájékoztatása szerint több tucat budai buszjárat késik vagy nem közlekedik ideiglenesen, a fonódó villamosjáratok is késnek illetve akadozva közlekednek, a Libegő szintén nem közlekedik. Nem közlekedik a 79-es trolibusz és a H7-es HÉV Boráros tér és Csepel között.

(MTI)