Karácsony: A Fudan-ügy lehet az egyik kulcsszerepe Orbán bukásának

Ezrek vettek részt a Szikra Mozgalom által szervezett szombati tüntetésen, ahol a Fudan Egyetem budapesti kampusza, és a Fidesz ellen demonstráltak a résztvevők. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is beszédet mondott.

Azt mondta, a Fudan Egyetem létrejöttét meg fogják akadályozni, ezzel fogják kezdeni Magyarország visszafoglalását. „A Fudan-ügy arról szól, hogy uralkodhatnak-e olyanok, akik a politikát uralkodásként fogják fel szolgálat helyett. Hogy lehetünk-e szabad nemzet. A Fudan-ügy a Fidesz végső és teljes erkölcsi öngyilkossága” – mondta a főpolgármester.

Karácsony felidézte, hogy harminc éve fideszes aktivisták tiltakoztak a Tienanmen téri mészárlás ellen. Szerinte azok, akik megjelentek a Kossuth téren, pontosan tudják, mire mondanak igent és mire mondanak nemet.

 

De lesznek sokan, akik mindent megtesznek azért, hogy ezt mások félreértsék”

 

– fogalmazott, hozzátéve: nem a kínai emberek ellen tüntetnek, sőt, még csak nem is Kína ellen.

“Ami miatt most itt vagyunk, amit akarunk, az a Diákváros, és amit nem akarunk, az az 500 milliárd forintból, a magyar adófizetők pénzén felépített kínai elitegyetem, ez ilyen egyszerű”

 

– mondta a főpolgármester.

 

Szerinte 500 milliárdból csodálatos dolgokat lehetne tenni, például felszámolni Magyarországon a gyerekszegénységet. De ennyi pénzből Jakab Péter 50 ezerszer mondhatja Kövér Lászlónak a Parlamentben, hogy ficsúr – tette hozzá, tréfásan utalva a jobbikos politikus büntetésére.

Karácsony Gergely felidézte, hogy néhány éve azzal hívták utcára embereket, hogy “Nem leszünk gyarmat”, és ez az ellen a politikai közösség ellen szólt, amelyhez a magyar nép szabad akaratától csatlakozott. Ezzel a főpolgármester az EU elleni Békemenetre utalt, amelyet a CÖF szervezett meg. Mint mondta, most, a Fudan Egyetemmel kapcsolatban felhívták a CÖF-öt, megvan-e még a molinó, de nem volt meg.

Szerinte a Fudan-ügy a Fidesz erkölcsi öngyilkossága, ez ugyanis leleplezi, hogy “minden szavuk hazugság”, minden ragaszkodásuk értékekhez valójában csak ravaszkodás.

Mint fogalmazott, ez a kormány nem él azzal a lehetőséggel, hogy a vírus által meggyötört gazdaságot uniós hitel segítségével húzza ki a gödörből, közben viszont bármikor eladósodnak Kína vagy Oroszország felé.

Karácsony szerint a Fudan-ügy arról is szól, hogy nincs károsabb, mint az a hatalom, aminek semmilyen erkölcsi célja nincs. Nincs pusztítóbb és visszataszítóbb, mint a hatalom, ami önmagáért van, ami a többség helyett a keveseket szolgálja – tette hozzá.

A főpolgármester a Fidesz-szavazókhoz is szólt. Hangsúlyozta: egy közös hazánk van, itt fogunk élni együtt, “biztos, hogy ti ezt akarjátok?” – tette fel a kérdést. A cél az, hogy ebben és minden más ügyben megmutassuk, hogy a hatalom embereinél is erősebb az emberek hatalma – tette hozzá.

Nem akarunk komp-ország lenni, ki akarunk kötni biztosan a nyugati parton – hangsúlyozta. Úgy látja, Magyarországot mindig visszahúzzák a nagyhatalmak kelet felé.

Beszéde végén hangsúlyozta: a Fudan-üggyel megkezdik Magyarország visszafoglalását.