Karácsony: Az én városomban addig nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben CT-berendezés

0

Megtartotta a közös ellenzéki főpolgármester jelölt, Karácsony Gergely a kampány nyitó nagygyűlését.
Felszólalásában kiemelte, hogy “A szabadság kultúráját nem lehet erőből lerombolni – mondta Karácsony Gergely, hozzáfűzve, ha jól számolja, 42 nap van még a Fidesz budapesti uralmából.
Többek között Karácsony Gergely élcelődött is egy kicsit Tarlós Istvánon, felidézve, hogy budapesti tömegközlekedési buszokon klímaberendezés híján olyan meleg van, hogy elvileg szarvasmarhákat sem lenne szabad szállítani rajtuk. Ehhez képest – emlékeztetett – amikor a jelenlegi főpolgármestert megkérdezték, hogy mikor lesz klímaberendezés a 3-as metrón, ő annyit kérdezett, büfékocsi ne legyen-e. Büfékocsi nem kell, más hozzáállás igen – mondta erre Karácsony Gergely, ami pedig a klímát illeti, üzent Kósa Lajosnak, a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnüökének is:

– Nem a bozót ég kedves Lajos, hanem az erdő
– üzente. Szerinte hiába jut eszébe a Fidesznek mindenről a futball, a föld nem futball-labda.

– Az én városomban addig nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben CT-berendezés

– fogadta meg. El kell érni – fűzte hozzá –, hogy ne Orbán Viktor hobbijára, a veje, Tiborcz István és az egykori iskolatársa, Mészáros Lőrinc gazdagodására menjen a pénz.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint csak Budapest „szívta meg”, hogy Tarlós István jó viszonyban van az  Orbán-kormánnyal.

A Szabadság téri rendezvényt Szalay Kriszta színművész, képviselőjelölt nyitotta meg, aki Barabás Richárddal, a Párbeszéd szóvivőjével beszélgetett a színpadon. Fellépett Dés László zenész-zeneszerző és Szabó Kimmel Tamás színművész is, utóbbi adta elő a Változás dala című kampánydalt, amelynek a kedvéért Karácsony Gergely újra gitárt tagadott. Már Dés László is erősen kezdett
„csak nem beszarni, ez a jelszó”,
hirdette ki, a közönségnek pedig lejátszották Ekrem Imamoglu isztambuli főpolgármester videoüzenetét is, aki kétszer ismegverte Recep Tayyip Erdogan pártjának a jelöltjét a török nagyváros vezetésért vívott versenyben.
Forrás 168 óra