Karácsony Gergely bemutatta a főpolgármester-helyetteseit

0

Karácsony Gergely (PM) javaslatot tett a főpolgármester-helyettesekre a Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén, akiket meg is szavazott az ellenzéki többségű testület.

A helyettesek közül eddig csak Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) neve volt ismert, aki az átláthatóságért és a részvételiségért fog felelni.

Most kiderült, hogy rajta kívül Gy. Németh Erzsébetet (DK), Tüttő Katát (MSZP), Dorosz Dávidot (PM) és Kiss Ambrust (Független) javasolja Karácsony főpolgármester-helyettesnek.

– Gy. Németh Erzsébet a humán területekért fog felelni, Karácsony szerint szerteágazó feladatai lesznek, és azt várja tőle, hogy „Budapest kulturális élete legyen sokszínű, modern, befogadó és vonzó”.

– Tüttő Katától Karácsony azt kérte, hogy a fővárosi „cégek működtetésénél ne veszítsük szem elől magukat az ügyfeleket”.

– Dorosz Dávidot régi barátjának és harcostársának nevezte a főpolgármester. „Azt várom tőle, hogy Budapestet rángassuk át közösen a 20. századból a 21.-be”.

– Az ötödik helyettes Kiss Ambrus lesz, aki Karácsony szerint „fiatal kora ellenére nagyon komoly közigazgatási tapasztalattal rendelkezik. A városháza működéséért fog felelni”.

A szavazás előtt a fideszes Láng Zsolt azt mondta, soknak tartják az öt helyettest, mert nem szabadna ennyi embert fizetni az adófizetők pénzéből, ezért nem szavazzák meg őket. Viszont többször elmondta, hogy ez nem a helyettesek személyének szól, nekik sok sikert kívánt.