Karácsony Gergely: bezárnak az óvodák, bölcsődék, fürdők és az Állatkert

0

Amennyire csak lehet álljon le a város, amennyire csak lehet maradjunk otthon, úgy hogy közben nem feledkezünk meg semmiről.

– mondta Karácsony Gergely főpolgármester szombaton sajtótájékoztatón. A főpolgármester szerint nem megfelelő a kommunikáció a kormányzati szervekkel. Összehívták az össze kerület polgármestereit, a megbeszélés jól sikerült, pártpolitikától függetlenül sikerült megbeszélést folytatni.

HÉTFŐTŐL MEGSZŰNIK AZ ÓVODAI ELLÁTÁS A FŐVÁROSBAN, ÜGYELETI RENDSZERRE ÁLL ÁT.
– jelentette be Karácsony. Bezárnak a budapesti gyógyfürdők, csak az egészségügyi ellátásához kapcsolódó szolgáltatások maradhatnak, de erről még egyeztetnek.

BEZÁR AZ ÁLLATKERT IS.
Hétfői naptól nem lehet a buszokon és a trolikon az első ajtón felszállni. A járatsűrűség egyelőre nem változik, de a napokban átgondolják még.

HÉTFŐTŐL 100 FORINTÉRT LEHET HASZNÁLNI A BUBI KÖZBRINGARENDSZER.
Minden délután 3 órakor tájékoztatást tart a Főváros ezentúl.

Arra a kérdésre, hogy tesz-e valamit a Főváros azokért a szülőkért, akik nem tudnak dolgozni a járvány miatt Karácsony elmondta, hogy az alkalmazásukban álló tisztviselőkért jót állnak.

Egyelőre nincs a Fővárosnak az atlétikai vb elhalasztásáról még hivatalos álláspontja, de jogosnak tartják a felvetést, és pár napon belül kialakítanak egy álláspontot a témában.