Karácsony Gergely: csúsztat, álhíreket terjeszt és hazudik a fideszes lakájmédia

0

Politikai támadást indított a lakájmédia a Fővárosi Önkormányzattal és a fenntartásában álló Pesti Úti Idősek Otthonával szemben. A hétvégén több, a kormányhoz hű médium csúsztatásokra és hazugságokra épülő cikkeket, híradásokat közölt. Hazudtak az intézmény higiéniai állapotáról. Arról, hogy hogyan követte a teszteredményeket a járványügyi zárlattal kapcsolatos döntés. Hazudtak egy idős asszony halálának okáról, és megtévesztették a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy kinek a feladata a beteget ellátó kórház tájékoztatása koronavírussal fertőzött lakó esetén. Mivel a kórházak maguk végzik a tesztelést, az eredményről pedig az operatív törzs is azonnal információt kap, abszurd a fővárost bármilyen információ visszatartásával vádolni.

A koronavírus terjedésnek megállítására akkor van esélyünk, ha igazat mondunk, őszinték vagyunk egymáshoz és a közvéleményhez, hiszen minden nyilvánosságra hozott valós információ segíti a küzdelmet, minden politikailag motivált hazugság pedig veszélyezteti.

Nem azért álltunk a nyilvánosság elé a Pesti Úti Intézmény, majd a Rózsa utcai Intézmény ügyével, mert az egész országban csak ezekben az otthonokban történt megbetegedés, hanem azért, mert mi hisszük, hogy az információ most akár életeket menthet. Nincs helye a hallgatásnak, a kozmetikázásnak, de a hazugságnak legkevésbé!

A lakájmédiával szemben helyreigazítási kérelemmel éltünk. Pedig megtehettük volna, hogy a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve rémhírterjesztőkként fenyegetjük börtönnel a propagandistákat. Nem tettük, mert nem értünk egyet ezzel a törvénnyel.

De az igazmondás – amiről sokan teljesen leszoktak – most élet-halál kérdés! Vegyük komolyan! #Budapest #vigyázzunkegymásra

Szerző. Karácsony Gergely főpolgármester (Párbeszéd)