Karácsony Gergely: Kiderült hát végre, miért titkolja a kormány a járvánnyal kapcsolatos részletes adatokat, miért nem válaszol továbbra sem a kérdéseimre

0

Ebből a kiszivárgott grafikonból napnál világosabban kiderül: a járvány elsősorban a kórházakban és a kórházakból fertőz. Az állami fenntartású kórházakban gyakoribb a fertőzés, mint a szociális intézményekben, idősotthonokban. Minden harmadik fertőzés kórházi.
Kiderül az adatokból az is, hogy már jelen volt a fertőzés a kórházakban, amikor azt kértük a kormányhivataltól, hogy ne kerülhessen ki a kórházakból egyetlen beteg sem negatív koronavírus-teszt nélkül. Miután ezt a kormányhivatal “felesleges költségnek” minősítette, megugrott a fertőzés a szociális intézményekben, az idősotthonokban. Ezért a kormányhivatali döntésért valakinek felelnie kell.
A kormánynak pedig arra kell felelnie: miért titkolják a kórházi fertőzések adatait, mit tettek és mit kívánnak tenni a kórházakban jelenlévő fertőzés megállításáért. És kérdés az is: miután ez a járvány elsősorban a kórházakban és onnan az intézményekbe kerülve van jelen, miért hezitálnak, bizonytalankodnak a budapestieket érintő korlátozások fokozatos és biztonságos enyhítéséről döntést hozni.

A kiszivárgott grafikon a Válasz Online-tól származik.

 

Kiderült hát végre, miért titkolja a kormány a járvánnyal kapcsolatos részletes adatokat, miért nem válaszol továbbra…

Gepostet von Karácsony Gergely am Mittwoch, 13. Mai 2020