Karácsony Gergely meglepetése a fővárosi vendéglátósoknak

A Fővárosi Önkormányzat február 8-án jelentette be a maga újraindítási csomagját, többek között a teraszok bérleti díjának elengedését. Örülünk, hogy ma, április 14-én ezt Orbán Viktor miniszterelnök is megtette!
De nem csupán a teraszok bérleti díjának elengedését jelentettük be már február 8-án, hanem:
👉 Teraszszerzési lehetőségek kiterjesztése, teraszok területére vonatkozó rendeletek felülvizsgálata, a teraszok árnyékolását és fedését célzó ideiglenes szerkezetek bürokratikus engedélyezési eljárásának jelentős egyszerűsítése.
👉 Teraszbérleti díjak elengedésének kiterjesztése, teraszkérelmek nagymértékű gyorsítása, egyszerűsítése.
👉 Közterületek használatának növelése, ahol a kitelepülő vendéglátósok különböző bérleti díjaktól mentesen árulhatnak.
👉 Áruszállítási pontok kialakítása az érintett vendéglátó üzletek környezetében a parkolási helyzet okozta rakodási problémák enyhítésére.
👉 Helyiségbérleti díjak elengedésének kiterjesztése tovább 2021. december 31-ig.
Továbbá a főváros támogatja a budapesti rendezvények megszervezését is az alábbi módokon:
👉 Fővárosi tulajdonban lévő “open office”-okat, open tárgyalókat alakít ki és azokat ingyenes használatra adja a rendezvényszervezőknek, városszerte akár több helyen is.
👉 Az államigazgatás által szervezett események közterület használati díját egy rendezvény-alapba gyűjti, ebből az összegből a szektort közvetlenül támogatja.
👉 Az újranyitáshoz kapcsolódó információs helpdesket hoz létre a rendezvényszervezőknek, ahol valós és hiteles információt kaphatnak az előírásokról, a szabályok, intézkedések körülményeiről. Ehhez kapcsolódóan járványügyi protokoll- tanácsadást is biztosít.
👉 Csökkenti a rendezvénytartási engedély kiadásához kapcsolódó adminisztrációs terheket.
👉 A főváros fogyasztásösztönző fővárosi kommunikációs kampányt tervez és “Újranyitási kampány” a rendezvények népszerűsítése érdekében.
Reméljük, ahogy eddig tették, úgy a jövőben is további döntéseinket fogja átvenni a kormány, hisz közös érdekünk, hogy Magyarországon minél előbb talpra álljon. #Budapest