Karácsony Gergely: Mi megsegítjük a vendéglátósokat és a vállalkozásokat

Újraindítási csomaggal készül a fővárosi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését követően – ezzel segítve a budapesti vendéglátóipart.

 

Karácsony Gergely (PM) főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn online sajtótájékoztatón közölte:

Budapest turisztikai újranyitási csomaggal segíti a válságban lévő vendéglátóipart. A fővárosi önkormányzat a saját területén kiterjeszti a teraszszerzési lehetőségeket, egyszerűsítik a kérelmek befogadását és gyorsítani fogják azok elbírálását

– tette hozzá.

Elmondta: majdnem száz százalékban elengedik a teraszok bérleti díjait, valamint növelni szeretnék a közterület-használati lehetőségeket és kiterjesztik majd a helyiségbérleti díjak kedvezményét; csökkentik a rendezvények szervezéséhez szükséges adminisztrációs terheket is.

Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta, a „tavaszi újranyitáskor” két szempontot tart a városvezetés a legmegfontolandóbbnak: rugalmasan szeretnének reagálni a szakmai felvetésekre, ugyanakkor szeretnék az emberek biztonságát garantálni.

 

 

 

Forrás: MTI