Karácsony Gergely: Orbán hazudik mint a vízfolyás!

0

Budapest Kínából próbál maszkokat szerezni, saját pénzből – erősítette meg bejegyzését Budapest főpolgármestere a HVG-nek.

A Facebookon tette közzé észrevételeit Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Karácsony három témában nyilatkozik. Elsőként a védőfelszerelésekről: mint írja, Orbán Viktor miniszterelnök ma is elmondta, hogy van elég belőlük, hozzá viszont egészen más információk jutnak el a kerületi egészségügyisektől, hajléktalanellátásban dolgozóktól, a BKV-tól és másoktól. Azt írja, feltétlenül el kell látni maszkokkal a járművezetőket és a gondozókat, a közterületeseket többek között. Erről ismét hivatalos levelet küldtek a kormánynak, de felvették a kapcsolatot Peking és Sanghaj vezetésével is, hogy saját forrásból szerezzenek be felszerelést. “E tekintetben a pénz nem számít” – írja Karácsony.

A főpolgármester ezután a kormánypárti sajtónak arra a vádjára reagál, hogy utaztatni szeretné a betegeket. “Baromira nem szeretném”, mondja Karácsony, de mivel a 65 év feletti egészségügyi dolgozókat eltiltották a munkától, el kell juttatni a betegeket oda, ahol ellátást kapnak. Karácsony azt javasolja, hogy a tiltás helyett legyen önkéntes a korhatáros munkavégzés.

Közli azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlés azért nem ül össze, mert a kormány úgy döntött, hogy annak jogkörét a főpolgármester veszi át. Ennek ellenére egyeztet a frakciókkal, köztük a Fideszével is.

Karácsony ezen felül arra kéri olvasóit, hogy vigyázzanak az idősekre, és maradjanak otthon.

A járványveszély, az emberéletek védelme mindent felülír – én ebből indulok ki, de döbbenten látom, hogy a lakájmédia…

Gepostet von Karácsony Gergely am Freitag, 20. März 2020