Karácsony Gergely: Szerezzék vissza a pénzünket!

A budapesti főpolgármester bejegyzése változtatás nélkül.

Szerezzék vissza a pénzünket!

 

A kormány érje el, hogy a fel nem használt, megkérdőjelezhető hatékonyságú kínai vakcinákat vásárolja vissza a kínai állam. Az így visszaszerzett milliárdokat pedig költsék az egészségügyi és szociális dolgozók bérkiegészítésére.
Az, hogy a fővárosi ellenanyag-tesztelés és annak eredménye, valamint szakemberek sorának jelzései végre kimozdították a kormányt a határozatlanságból és a tétlenségből, még nem elég. A harmadik oltás lehetőségének biztosítása csak egy a szükséges lépések közül. Átfogó, ingyenes ellenanyag-szűrésre van szükség. A kormány minden egyes 60 év feletti honfitársunknak, akit kínai vakcinával oltottak, antitest-vizsgálatot kell biztosítania. Mert emlékszünk, sokan közülük csak a kormány fenyegetése miatt választották a kínait: maga a miniszterelnök üzente meg, hogy a sor végére kerül, aki nem fogadja el, amit neki ajánlanak. Miután kiderült, hogy 60 év felett ez a vakcina a beoltottak negyedénél-harmadánál nem hozott védettséget, a kormány bocsánatkéréssel és azonnali tettekkel tartozik ezeknek az embereknek. Azoknak, akinél nem alakult ki kellő védettség, azonnal ajánljanak fel bizonyítottan hatékony vakcinát. Ez az, ami nem tűr halasztást.
A szakemberek jelzései és az antitest-szűrések eredményei alapján ki kell mondani, hogy kínai vakcinával nem oltanak többet Magyarországon. Az európai beszerzésekből megfelelő mennyiségű bizonyítottan hatékony vakcina áll a magyar kormány rendelkezésére is. A kínai vakcina megvásárlásának körülményei, a kifizetett vételár és jutalékok körül megengedhetetlenül sok a titkolózás, de annyit tudni lehet, hogy mintegy 3 millió fel nem használt kínai vakcina lehet raktáron. Ennek értéke meghaladja a 30 milliárd forintot. Ez rengeteg pénz, nem veszhet kárba. Éppen ezért a magyar kormánynak az a dolga, az a kötelessége, hogy elérje, a kínai állam vásárolja vissza Magyarországtól ezeket a vacinákat.
Kérjük vissza a pénzünket! Ahogy a szlovák kormány elérte, hogy Oroszország visszavásárolta a Szlovákiában nem használt orosz vakcinát, pont így kell eljárnia a magyar kormánynak is Kínával. Annyi kell csak hozzá, hogy egyszer az életben ne a kínai érdekeket szolgálják ki lakájtempóban, hanem próbálják ki az itthon sokat gyakorolt nagyhangú fickóskodást ezúttal Kínával szemben a magyar érdekek védelmében.
Szerezzék vissza a magyar adófizetők milliárdjait, van annak helye itthon. A visszavásárolt kínai vakcina árából érdemi bérkiegészítést lehet adni az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak. #kínaivakcina

 

Karácsony Gergely (PM), Budapest főpolgármestere és miniszterelnök-jelöltje