Karácsony Gergely szerint kizárt, hogy a főváros ki tudja fizetni a 13-szorosra nőtt közvilágítási számlákat

Megkongatta a vészharangot Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere szerint ha a kormány nem avatkozik közbe a főváros egészen biztosan nem tudja majd kigazdálkodni a 13 szorosra nőtt közvilágítási számlákat.

Ahogy arról beszámoltunk, a tegnapi napon energia-ársapka bevezetését javasolta a kormánynak a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a rezsiválságra való tekintettel. Most pedig Karácsony Gergely főpolgármester újabb aggasztó híreket közölt a főváros jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

Budapest teljes éves adóbevétele nagyjából 170 milliárd forint. Ebből kellene kigazdálkodnunk a több, mint 13-szorosára nőtt közvilágítási számlát, fizetnünk a közösségi közlekedést, karbantartani és felújítani a parkjainkat, útjainkat, a csatornákat, elvinni a szemetet, élhetőbbé tenni a várost, és a sort még sokáig folytathatnám – hangsúlyozta bejegyzésében Karácsony Gergely, majd kifejtette, hogy a jelenlegi helyzetben teljes mértékben lehetetlen kigazdálkodniuk ezt az összeget.

Az árak elszabadultak, az infláció tombol, energia- és gazdasági válság van. A kormánynak be kell avatkoznia. Éppen ezért kezdeményezte a Nemzeti Energiacsúcs azonnali összehívását és az önkormányzatok energiabeszerzéseire a 2022-23-as fűtési szezon végéig „ársapka” bevezetését a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

Ez a válság mindannyiunkat érint. Nincs olyan verzió, hogy pár önkormányzat majd csődbe megy, és az élet megy tovább. Nem szabad engedni, hogy ledőljön az első dominó, megkockáztatva azt, hogy viszi az egész országot” – írta bejegyzésében a főpolgármester.

https://www.blikk.hu/politika/magyar-politika/karacsony-gergely-rezsivalsag-kozvilagitasi-szamlak-arsapka/2stslks?fbclid=IwAR07faDBSD0KIHVxF14czWRZEd9K0prkuzrDiOKWmretwvsk-bztuKcwOkI