Karácsony: Ha a kormány keresztbe tesz a népszavazásnak, utcára megyünk!

A főpolgármester megakadályozná a csomagolásban Orbán Viktort, hogy magával vigye a közvagyont és az ország szuverenitását is.
Ha máshogy nem megy, hát az utcán is megmutatjuk: mi vagyunk a többség és nem adjuk a jövőnket – jelentette ki Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester ezt azzal kapcsolatban vetette fel, hogy az illetékes testület hátrébb sorolta az általa kezdeményezett népszavazási kérdések vizsgálatát, ellentétben az Orbán Viktor miniszterelnök által benyújtottakkal.
„Úgy látszik, ha valaki a Fidesz zsoldjába áll, nem csak a függetlenségét, a szakmai becsületét, de még a látását is elveszíti. A Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjainak például egy hét nem volt elég arra, hogy 5 kérdést alaposan elolvassanak”
– fogalmazott.
Az ellenzéki politikus kifogásolja, hogy a kormány kérdéseire jutott idő, s ezt szánalmas jogi trükközésnek, leginkább röhejes kicsinyességnek tartja, hogy arra hivatkozva sorolták hátra kérdéseit, hogy ő azt „magánszemélyként” nyújtotta be. Szerinte Orbán Viktor elveszítette a kapcsolatát a valósággal, és egyrészt a már unalomig ismert lemezt pörgeti: „gyűlöletkeltés, bűnbakképzés, megosztás”. Hozzátette, hogy Orbán manapság „csomagol”, mint aki menni készül:
„Eddig jó. Csakhogy összepakolja, becsomagolja és el akarja vinni magával azt is, ami nem az övé. Vinné a közvagyont, vinné vele Magyarország szuverenitását is. Vinné a jövőt. És ez az a pont, amikor egyszer és mindenkorra megálljt kell parancsolnunk. Nem adjuk a jövőnket!”