Kásler Miklós ma megzsarolta a magyar lakosságot

Az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb adásában fogalmazott úgy:

A JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKET EGÉSZEN ADDIG FENNTARTJÁK, AMÍG AZ ÁTOLTOTTSÁG KELLŐ MÉRTÉKŰ NEM LESZ, ÉS AZ EMBEREKNEK NEM KELL TARTANI ATTÓL, HOGY ELKAPJÁK A FERTŐZÉST.

Kásler az oltási rendszer szervezettségét érő vádakkal kapcsolatban azt mondta: mindenkit szeretne megnyugtatni, hogy a magyar oltási rendszer ki van dolgozva azon az alapon, hogy milyen tempóban érkezik a vakcina Magyarországra.

Emlékeztetett: a Pfizer-vakcina esetében az Európai Unió rendelte meg a vakcinát és osztja szét lélekarányosan. Ahogy megérkezik a vakcina Magyarországra, a magyar egészségügy rendkívül gyorsan és szervezetten teszi hozzáférhetővé az emberek számára az oltási rend szerint.

Ha lehet hinni Kásler szavainak, a következő hónapokban a kormány lényegében tehát választás elé állítaná a magyarokat: vagy beoltatják magukat, vagy meg kell tanulniuk együtt élni a korlátozásokkal. Amennyiben így van, nehezen érthető, miért nem teszik egyszerűen kötelezővé a védőoltást, és miért próbálják az embereket ilyen sunyi ultimátumokkal zsarolni.

via. (pestibulvar.hu)