KDNP: A vírus eltűnése isten ajándéka lehet

Érdemes volt betartani a szigorú szabályokat, így most minden magyar büszke lehet arra, hogy már több mint négymillióan kaptak oltást és megkezdődhetett az óvatos, fokozatos újraindítás – nyilatkozta lapunknak Simicskó István, és kiemelte: hatalmas eredmény, hogy Magyarország a legjobban átoltott országok közé tartozik.

– Elég körbenézni a nagyvilágban, és könnyen látható, mely országok vezetői léptek időben. A magyar kormány előrelátásának köszönhetően sikerült biztosítani elegendő mennyiségű, biztonságos oltóanyagot, amellyel emberi életeket óvhattunk meg, nem utolsó sorban pedig megkezdhettük a fokozatos újraindítást

– mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője. A kormánypárti politikus azt is hangsúlyozta, hogy a nemzeti konzultáció során kapott válaszok alapján, az állampolgárok véleményével összhangban határozták meg az eddigi lépéseket.

Simicskó István kijelentette, a jövő évi büdzsé már az újraindítás költségvetése lesz

 

Nem feledkezhetünk meg ugyanakkor arról, hogy a vírus még köztünk van, de isten ajándéka lehet, ha egyszer eltűnik, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy továbbra is az oltás az egyetlen megoldás – vélekedett Simicskó István, aki szerint a vakcina a leghatásosabb eszköz, amivel le tudjuk győzni a járványt, ezért arra kért mindenkit, regisztráljanak az oltásra.

 

Csak közös összefogással szoríthatjuk vissza a fertőzést és térhetünk vissza régi életünkhöz, amelyet a védettségi igazolványok segítségével részben már újra élvezhetünk – fejtette ki a kereszténydemokrata politikus, és emlékeztetett arra is, hogy

a 16–18 évesek oltása is megkezdődik, a fiatalok beoltásával pedig egy újabb csoportot lehet megvédeni a vírustól és a megbetegedés szövődményeitől.

A KDNP frakcióvezetője lapunknak hangsúlyozta, hogy az emberek egészségének védelme és életének megmentése továbbra is a legfontosabb feladata minden politikusnak. Ugyanakkor a járványügyi intézkedések mellett egyre nagyobb figyelmet lehet fordítani a parlamentben a magyar gazdaság helyzetére is. Ezt segíti a hamarosan megtárgyalásra kerülő jövő évi költségvetés is, amely már az újraindítás költségvetése lesz – tette hozzá a kormánypárti képviselő.

Simicskó István, a baloldali politikusok és pártok oltásellenességével kapcsolatban elmondta, minden olyan tett, nyilatkozat ami az oltást, az egyes vakcinák hatásosságát, a járvány elleni küzdelmet gyengíti, erkölcsi szempontból komoly kérdéseket vet fel.

– A rövid távú politikai haszonszerzésből tett kijelentéseikkel emberéleteket kockáztatnak a baloldali politikusok, mert elbizonytalanítják és ezzel távol tartják az oltástól honfitársainkat

– figyelmeztetett a KDNP frakcióvezetője, és a baloldallal kapcsolatban arra is rávilágított, hogy a pandémia idején tapasztalható viselkedésük már a politikai marketing, a választási kampány jegyében telik, és nem az emberéletek megmentése áll gondolkodásuk középpontjában. – Az oltási terv, a vakcinák, a gazdaság újraindításának minden alapot nélkülöző kritizálása ugyanazt a lépést készíti elő: Gyurcsány Ferencnek mint a legerősebb ellenzéki párt, a DK elnökének formális vagy informális visszatérését a kormányrúdhoz. Az előválasztás csak egy színjáték, hiszen mindenki tudja, hogy Gyurcsány akarja irányítani az országot, s ne legyenek kétségeink, hogy ez újra megszorításokat, és az elért sikereink elvesztését hozná magával – húzta alá a KDNP frakcióvezetője.