KDNP: Mi megerősítjük a magyar gazdaságot

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Megerősítjük a magyar gazdaságot címmel arról beszélt, hogy az orosz–ukrán háború és az erre adott rossz brüsszeli válaszok nyomot hagynak a világgazdaságon és a magyar gazdaságon is. A magyar álláspont világos: háború helyett békére van szükség, józanság és higgadtság kell, a béke felé kell terelni a folyamatokat. A magyar kormány felismerte és elkezdte orvosolni a bajokat, mindent megtesz a magyar gazdaság megerősítése, illetve a magyar családok védelme érdekében.

Simicskó István hangsúlyozta: a gazdasági növekedést fenn kell tartani, stabilnak kell maradnia a költségvetésnek. A KDNP-s politikus szerint jó irányba halad a kormány, és elkerülhető a recesszió. Felszólalása végén részletezte, hogy a kormány 11 lépéses akciótervet dolgozott ki az infláció leverésére, a munkahelyek védelmére. Láthatjuk, hogy számos válságot éltünk meg, de a kormányzat védi a magyar embereket és a családokat – mondta Simicskó István.

Sztáray Péter András államtitkár elmondta: a kormány feladata, hogy a kritikus helyzetben lépéseket tegyen, majd ő is felsorolta, hogy az elmúlt időszakban milyen intézkedéseket hozott a kormány.