KÉRÉS A PEDAGÓGUSOK FELÉ!

Szeretném kérni az ország MINDEN pedagógusát, azaz minden intézményben dolgozó minden gyermek nevelésével, tanításával foglalkozó személyt, hogy 2022. augusztus 22-től kezdve maradjon otthon!
Egészen addig maradjon minden pedagógus távol a munkától, ameddig meg nem érti a társadalom, az oktatásügy, hogy itt már nem húzd meg és ereszd meg játékot szeretnénk játszani, hanem
a pedagógus réteg megélhetése a tét. (Komolyabb egyeztetés szükséges a szakszervezettel is, az oktatási tárcával, mert a jelenlegi erőtlen.)
Amennyiben minden művelt, diplomás, értelmes nevelő és tanító megérti, hogy saját érdekében teszi meg ezt a radikális lépést – ami már valóban veszélyezteti a szeptemberi tényleges iskolakezdést-, talán eljut a békés, de határozott demonstráció a megfelelő szintre. Itt nincs helye érzelgős, álszerény megjátszott megértésnek!
Ehhez pedig minden magyar család feltétel nélküli támogatását kérjük!
Mi lesz azokkal a pedagógusokkal, akik nem mennek dolgozni augusztus 22-től? Szerintetek mit lehet kezdeni kb. 120.000 emberrel, ha azok egységesen felállnak? Hallottatok már maroknyi csapat győzelméről? Valószínűleg itt is győzelem születik. Mert ez már nem magánügy, nem közügy, ez az országunk sorsfordítása! Nyilván vannak, akik rettegnek és féltik a munkájukat, nyugdíjukat. Megnyugtatásképpen: nem biztos, hogy lesz nyugdíjad! És az sem, hogy nem lesz munkád! Kérdés, miben hiszel?
Helvetius mondja állítólag, hogy nem csak az egyén, a tágabb közösségi körök, de a nemzetek boldogulása is a neveléstől függ. Te mire nevelsz?
Épp ezért hatalmas felelősség MOST felállni az ÖSSZES pedagógusnak egyszerre!
Ezen azért kicsit el kell gondolkodni: hopp, most pont le is telt az idő!
Setényi János oktatáskutató szerint: “Nehezen érthető, hogy a pedagógusok egészen pontosan mit is akarnak, mi a bajuk.”
Pedagógusok, kicsik és nagyok, milyen példát mutattok? Elviselni bármit, mindent, szánalmas életet és nélkülözést közvetíteni, turkálóban vásárolni, ingyen konyháról étkezni, a gyermekednek már egy hamburgert sem tudni megvenni, ezer “nem”-et mondani neki egy nap, nyaralni csak 2 napra, táborba nem eljutni, talpán repedt szandálban járni, mert azt nem látják, a szomszéd adta sörös dobozokat visszavinni a gyűjtőbe pár száz forintért, sírni napokat és éjszakákat, mert nem tudod, hogyan fizesd ki a rezsidet, rogyadozva dolgozni, ingerülten, morcosan, vagy kezetekbe veszitek a jövőt, ami miért is ne lehetne sokkal jobb, mint jelenleg? A jövőt ma írod! Ez az első lépés!
Nem siránkozom, mielőtt ez a vád ér, végül is van 230.000 Ft-om, amiből 300.000 Ft a várható albérlet és rezsim. Ez lehet, hogy nem gond valakinek, de neki is gond lesz, ha a gyermeke hülye marad, mert összeomlik az oktatás. Ja, már összeomlott! Már csak foltozgatás megy.
Ugyancsak Setényi: “Harminc éve fejlesztjük a fenntarthatatlant, amiről mindenki tudja, hogy fenntarthatatlan, és senki nem mert hozzányúlni.”
Én az összefogást sürgetem! Nem a tüntetést valami ellen, hanem egy erős kiállást egy “#rendszerváltás” mellett. Ha ezt nem érti a pedagógus réteg, tényleg nagy baj van az oktatással! De lehet másképpen is!
B.B.
a nemzet napszámosa,
édesanya,
leendő nyugdíjas,
rendszerváltó és forradalmár (így neveztek gúnyosan),
egy erős hitű magyar ember,
és egy ex rendőrtiszt!