Keresztény? Nemzeti?

0

– Deutsch Tamás romantikus kapcsolatba kerül a titkárságvezetőjével és emiatt elválik a feleségétől

– Hende Csaba elválik és elveszi a titkárságvezetőjét

– Matolcsy György elválik és elveszi a nemzetközi szakmai titkárt, aki mellette dolgozott

– Jakab Istvánt, az Országgyűlés alelnökét a felesége félreérthetetlen helyzetben rajtakapta budapesti bérelt lakásában a titkárnőjével. Természetesen elváltak.

Az a “holtomiglan, holtodiglan” hűségnyilatkozat ugye nem csak arra való, hogy biztonságérzést adjon a családtagoknak, hanem keresztény érték is?

De most itt van ez a keresztény értékeket szavakban védő/óvó győri polgármester, aki távol a családjától, luxus prostikkal tart kokós szexbulit egy jachton, olyan pénzből, amit illegálisan keresett meg. Őt végképp nem tudom hova illeszteni ebben a rendszerben. Vagy ő lenne az Orbán által felvázolt keresztény szabadság mintaképe? Orbán keresztényeinek mindent szabad?

Balogh József, Fülöpháza polgármestere, a híres vakkomondor gazdája, aki ittasan összetörte élettársa csontjait, hogyan maradhatott polgármester és országgyűlési képviselő, olyan párt és kormány tagjaként, amelynek a család az első? Vagy az élettárs nem család? Baloghnak senki nem mondja a családcentrikus pártjában, hogy házasodjon meg és szeresse a feleségét és vigyázzon rá?

Nem értem ezt a rendszert. Az én agyi kapacitásom kevés annak a szakadéknak az áthidalásához, ami ezeknek az embereknek a szavai és tettei között tátong. El kell fogadnom, nem olyan tekervényes az agyam, mint az ő szavazóiké, akik mindezt úgy meg tudják magyarázni maguknak, hogy el is tudják fogadni és továbbra is rájuk szavaznak. Talán a magyarságomban van a hiba, nem vagyok eléggé magyar ahhoz, hogy nekem ezeket meg lehessen “magyar”-ázni.