Kéri László Orbánt buktató tervvel állt elő!

Kéri László a  Klubrádióban mondta el, hogy véleménye szerint jövőre az ellenzéknek minimum 55, de inkább 60 egyéni körzetet kell nyernie, hogy megtörténjen a kormányváltás. Arra pedig, hogy ennek érdekében mit kell tenni, ötleteket is adott az ellenzéki pártoknak.

Kéri szerint az előválasztás jó ötlet, de kár, hogy a pártok kihagyták belőle a civileket, akik általában ott eerősebbek, ahol a pártok gyengébben teljesítenek.  Véleménye szerint az ellenzéknek a pandémia idején felbukkanó, a saját ágazatukért harcoló kiváló szakemberekre is támaszkodnia kellett volna. Félő, hogy az ellenzéki pártok vezérkarai túlbecsüli saját fontosságukat.

Kéri három témát javasol az ellenzéknak, amivel szerinte meg lehet buktatni Orbánt:

  1. Infláció – ami komoly probléma és egyre inkább érzékelik az emberek, bármennyire is akarja a Fidesz agyonhallgatni.
  2. Járványkezelés – sem a második, sem a harmadik hullámra nem készült fel a kormányzat, valószínűleg a negyedikre sem fog.
  3. Korrupció – az általános, országos nagy témák mellett az embereknek be kell mutatni a helyi, könnyen érthető ügyeket, egy-egy körzet fideszes képviselőjének ügyeit.

Kéri emelett fontosnak tartja azt is, hogy az ellenzéki műhelyekben készülő színvonalas programokat dolgozzák össze, és egyszerűsítsék le olyan üzenetekké, amit az átlagválasztó is könnyen megért.