Kéri László: Tartok attól, hogy az előttünk álló hónapokban elégtételvétel, rombolás, durvulás veszélyeinek leszünk kitéve!

0

Kéri László politológus még a választások előtt tett egy igencsak meredek kijelentést amikor azt állította, hogy hatalmas rombolásra készűlhet a Fidesz a választások előtt és akár után is, hát az állítása beigazolódni látszik! Kéri László szerint az ország pusztítása és rombolása tovább folytatódik és ez egyre rosszabb lesz, ez látható is lett a pénteki napon, mikor közzéadták azt a hírt a médiumok, hogy plusz 775 milliót öntenek egy éppen épülő stadionba, Dunaújvárosba. Kéri László szerint ennek a rengeteg pénznek például az egészségügyben rendkívüli pénz is lehetne, de úgy tűnik a Fidesz szerint nem kell az EÜ-be pénzt önteni továbbra sem. Kéri azt is elmondta, hogy

“Nem lepne meg, ha Például a következő hónapokban találnának ürügyeket arra, hogy valamilyen módon korlátozhassák ezt a még meglévő – s úgy tűnik, hogy manapság mindennél nagyobb fokú – tájékozódási szabadságot azaz a független médiát.”

Sanszos, hogy például független vagy éppen baloldali médiumokat tennének tönkre, vásárolnának fel, vagy éppen szüntetnének meg. Azaz mindent fideszessé akarnak tenni. Ez érezhető volt a Népszabadság bedarálásakor is illetve a Magyar Nemzet totális likvidálása alatt is. Belengették már az RTL Klub tévécsatornát, az Indexet vagy éppen a Népszavát is. Ötleteket persze nem szeretnék adni, ám az sem árt, ha a leginkább érintettek még idejében felkészülnek arra, hogyan védjék ki az esetleges – gondolom, átlátszó és egyértelmű szándékokat sejtető – korlátozási kísérleteket. A sokféle veszélyforrás közül érdemes felfigyelni annak az egyre terjedő, durvuló stílusnak a jelentőségére, amelynek jegyében a szemünk előtt, szinte hétről hétre romlik a hangnem; ahogyan természetessé válik a személyek elleni korlátlan agresszió, ahogyan militarizálódik a hazai közéleti beszéd. Könnyű lenne minderre csupán annyit mondani: beérett a termés, a két és fél éven át folytatott kormányzati riogatás szükségképpen hozta magával a közélet eldurvulását. Ám azt hiszem, ennél sokkal bonyolultabb jelenségről kéne eszmét cserélnünk. A kormányzati propaganda csak felerősítette azt, ami lappangva, de már 2006 ősze óta terjedőben volt. És még egyenlőre nem beszéltem a civil szervezetek lassacskán történő bedarálására. Ami szintén várható, sőt sejthető is, mert éppen ezért készítik elő a “Stop Soros” törvénycsomagot. A Fidesztől bármi kitellik, de a rombolás és az ország tönkretétele az megy már nekik. Tehát nem árt minél hamarabb erre felkészűlni.

 

olkt.hu/hírtv.hu