Kerpel-Fronius Gábor: A KORMÁNYBIZTOS, AKIT SEM A KLÍMAVÁLTOZÁS, SEM AZ EMBEREK VÉLEMÉNYE NEM ÉRDEKEL

A KORMÁNYBIZTOS, AKIT SEM A KLÍMAVÁLTOZÁS, SEM AZ EMBEREK VÉLEMÉNYE NEM ÉRDEKEL

Érdekes és tanulságos látni azt a cinikus és pökhendi stílust, amelyben Fürjes Balázs kormánybiztos a hétvégén megrendezett fővárosi közösségi gyűlést minősítgeti az egyik propagandalapnak adott friss interjúban. Tanulságos, mert tökéletesen mutatja, mit gondol valójában a Fidesz a szavazókról és a demokráciáról.

Azok az emberek, akik felelős állampolgárként jelentkeztek, és bonyolult módszertan alapján kiválasztásra kerültek, hogy az első budapesti közösségi gyűlésen elmondják véleményüket a XXI. század legfontosabb kihívásáról, a klímaváltozásról, úgy tűnik, hogy Fürjes világában csak félrevezetett, “külföld által mozgatott”, politikai célokra felhasznált balekok lehetnek.

Ezek az emberek minden tiszteletet megérdemelnek – minden budapesti polgár nevében kikérem magamnak tehát ezt az összeesküvés-elméletekkel átszőtt, hazug és zavaros fejtegetést!

Világosan látszik ugyanakkor, hogy a Fidesz megijedt. Megijedt, hogy az a politikai kultúra, az a befogadó megközelítés, amelyet a Városháza képvisel, valódi veszélyt jelent rájuk. Veszélyt jelent, mert minden egyes, a hétvégi klímagyűléshez hasonló esemény mind több és több embert ébreszthet rá, hogy létezik másfajta politika is, mint amit a magyar kormány képvisel. Létezik párbeszéden alapuló, a magyar polgárokat partnernek tekintő, és a lényegi, húsbavágó kérdésekre fókuszáló vezetés az ostoba propagandaplakátokkal és milliárdos álkonzultációkkal hergelő politika helyett.

Világosan látni kell: Fürjes Balázs nem Budapest vezetését, nem engem és nem a főpolgármestert minősítette ebben a nyilatkozatában, hanem szavazók százezreit.

Tőlük kellene bocsánatot kérnie.

 

⤵️A KORMÁNYBIZTOS, AKIT SEM A KLÍMAVÁLTOZÁS, SEM AZ EMBEREK VÉLEMÉNYE NEM ÉRDEKELÉrdekes és tanulságos látni azt a…

Posted by Kerpel-Fronius Gábor on Monday, September 14, 2020