Készülődés a 2022-es választásokra

Miközben az ellenzéki pártok hitet tettek a közös kampány, közös jelöltek, közös program és majdani közös kormányzás mellett, továbbra is külön-külön nyújtják be azokat a törvényjavaslataikat, amelyeket előre borítékolhatóan kivétel nélkül mindig elutasít a Fidesz-többségű Országgyűlés.
Miért volna célszerű, ha ehelyett – előzetes konzultációk után – közös ellenzéki javaslatként nyújtanák be ezeket a törvényjavaslatokat? Nem azért, mert így inkább el fogja fogadni az Országgyűlés! Természetesen ugyanúgy el fogják kaszálni, mintha valamelyik párt javaslatáról volna szó. Hanem azért, mert a választási hajlandóságot erősítené, ha már a felkészülés időszakában láthatóvá válna az együttműködési szándék komolysága. Ez csökkentené a szkepticizmust, és adna egy választ a kérdésre: hogyan kormányozhatnak együtt a merőben eltérő értékrendet, eltérő prioritásokat képviselő pártok, vagyis a tűz a vízzel? Ez a szkepticizmus ugyanis nagyon sokakban él, ami, ha így marad, könnyen távol tarthatja a választásoktól azokat, akiknek egyébként már régen elegük van Orbánból és a NER-ből.
Ajánljuk mindezt valamennyi jelenlegi országgyűlési pártnak, azzal a kiegészítéssel, hogy ezeket a javaslatokat ellenjegyezhetnék azok a nem parlamenti pártok– mindenek előtt a Momentum – és civil szervezetek is, amelyek részt vesznek a politikai életben és meghatározó szerepük, nagyobb számú követőjük is van.
Forrás:https://www.facebook.com/notes/ellenplak%C3%A1t/k%C3%A9sz%C3%BCl%C5%91d%C3%A9s-a-2022-es-v%C3%A1laszt%C3%A1sokra/3999061383443103/