Két évig tartottak fogságban több embert is.

Emberkereskedelem megalapozott gyanúja miatt a Fejér megyei rendőrök őrizetbe vettek egy férfi és élettársát – írja a Police.hu

A páros két év leforgása alatt több férfit vett rá, hogy a család részére ellenszolgáltatás nélkül végezzen munkát. Az áldozatokat kényszermunkára fogták: több mint egy tucat lovat kellett tisztán tartaniuk, háziállatokat etetniük, egyéb, ház körüli munkát végezniük, csekély élelmezés fejében. Többen egy tíz éve leégett, tető és fűtés nélküli házrészben laktak, míg társuk egy utcán álló, szintén fűtetlen mikrobuszban élt.

 

 

Volt olyan időszak, hogy mindannyian az istállóban aludtak, ahol a lovak közelsége melegítette őket. Fizetést sosem kaptak, a napi 14-16 órában elvégzett munkájukért, sőt, kérésük ellenére még másik ruhát sem. Napi egyszeri eledelük főként kenyér volt virslivel, vagy kevés májkrémmel, de néha olajos kenyeret kaptak, ezért mindig éhesek maradtak, és egyre soványabbak lettek. A sértettek az udvaron lavórban, a nap által felmelegített vízzel mosakodtak.

https://168.hu/letoltendo/elkaptak-az-enyingi-rabszolgatartokat-fotokkal-216562