KÉT HÍR egymás mellett

ELSŐ hír
Amikor 2010-ben Orbán Viktor váltotta Bajnai Gordont a kormányfői székben, azonnal kijelentette, hogy „sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele”.
MÁSODIK hír
Megduplázódott a kormányzati felső vezetők száma 2010.óta
Nem jött össze a beígért bürokráciacsökkentés az Orbán-rezsimnek. A 2022-es költségvetés benyújtott számai alapján 12 évre vetítve a kormányzati felső vezetők száma duplázódást mutat.
Hasonló folyamat játszódik le a minisztériumokban is. A kormány szerint jövőre a tárcáknál 11 979 fő dolgozhat. Ez még az idei évhez képest is mintegy négy százalékos növekedés. A 11 évvel ezelőtti indulás adataihoz viszonyítva a jövőre tervezett létszám már közel kétszeres.
A 2010-es zárszámadási törvény szerint a kormányváltás évében a minisztériumokban 5748-an dolgoztak. 12 évvel később ugyanott már 108 százalékkal magasabb a létszám.
Csak helyettes államtitkárból annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni.
Nem elég, hogy a bürokráciacsökkentésből nehezen megmagyarázható okokból teljesen kimaradtak, és egyetlen helyettes államtitkári posztot sem szüntettek meg – több ezer tisztviselői álláshellyel ellentétben –, de még a fizetésük is nőt, méghozzá igen látványosan.
Egyéb rendű-rangú közpénz felvevők számát szerintem titkosíthatták……Pontos számukról még nem találtam információt.
/Forrás: Népszava/