Kevesek bőségben lakomáznak, miközben túl sokaknak még az életben maradáshoz sincs kenyerük

0

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport, augusztus 25.-én a hónap utolsó vasárnapján, Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívja, a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, a fedél nélkül élő felebarátainkat. Kis csapatunk igyekszik,– ha csak pár órára is–szebbé tenni a térre érkezőknek a vasárnapját. A gyerkőcöknek és szüleiknek fagyival is kedveskedünk. A nagy meleg miatt hűtött vizet is viszünk, mint legutóbb tettünk.

Minden segítséget, támogatást, felajánlást örömmel fogadunk.

Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a rászorultak megvendégeléséhez, hétfőtől-péntekig, 09.00-16.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezheti: 52/ 476 405, vagy 20/ 460 32 53.

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma : Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802.
Kísérőszöveg: Ételosztás –2019.

Email címünk: [email protected]

Az adományokat az ételosztás napján is jó szívvel fogadunk. Aki segíteni szeretne augusztus 25.-én, 10.30 -órától megtalál bennünket a Petőfi téren, az aluljáró előtti területen.

Sajnos az anyagi lehetőségeink végesek, nem vagyunk tehetős emberek, a költségeket úgy adjuk össze, ki, ki anyagi lehetőségei szerint járul hozzá a költségekhez. Ezért kérünk minden jóérzésű honfitársunkat, -ha erre lehetősége van–akár anyagi támogatással, gyermekjátékokkal, tavaszi, nyári ruhákkal segítse a nélkülöző honfitársaink és gyermekeik megvendégelését. Higgyék el, minden adomány jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló ember számára szerezhetünk közösen örömet.

Meggyőződésünk, hogy nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem a élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül mindennapos küzdelmet vívnak a talpon maradásukért. Felebaráti kötelességünk segíteni azoknak az embertársainknak, akik nem az élet napos oldalán tengődnek, sokszor középkori körülmények között küzdenek a talpon maradásukért.

Tiszteljük Ferenc pápát, aki a szegények, az elesettek, a társadalom peremén élők pápája. Mélyen megérint bennünket is hite, és küzdelme amit a társadalmi különbségek csökkentése érdekében tesz:

“A jogtalanság a szegénység perverz gyökere. A szegények kiáltása minden nappal erősödik, mégis minden nappal kevésbé hallatszik. Napról napra erősebb az a kiáltás, mégis napról napra kevésbé hallatszik, mert elnyomja a kevés gazdag lármája, akik egyre kevesebben vannak és egyre gazdagabbak.”

Tudjuk csepp a tengerben amit immár hét éve teszünk, de talán anélkül a cseppek nélkül, sekélyebb lenne a tenger.

Budácsik Lajos/facebook