Ki hazudik, Orbán vagy Mészáros?

0

Vagy mindkettő!?

Az Mszp-s politikus Tóth Bertalan hívta fel a figyelmet arra az ellentmondásra, ami az idei Orbáninfón Orbán Viktor szájából hangzott el és a strómanjaként elhíresült, Mészáros Lőrinc által tulajdonolt OPUS Global által decemberben kiadott közlemény között feszül.

Amíg Orbán arról hadovált a csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy egy nemzetközi vagyonbecslő céget kértek fel az ügylet felmérésére, amely jelenleg is tart, és ha lezárult, akkor ennek eredményét nyilvánosságra is hozzák, addig az Opus imént említett közleménye arról szólt, hogy:

Adásvételi megállapodást írt alá az Opus Global Nyrt. és a STATUS Energy Magántőkealap kezelője az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt. a Mátrai Erőmű Zrt. 72,66%-os tulajdonrésze eladásáról az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel (MVM).

Az ellentmondás pedig egyértelmű: az egyik egy még folyamatban lévő ügyletet, míg a másik már egy lezárult adás-vételt feltételez. Ahogyan arra Tóth Bertalan felhívta a figyelmet:

polgári jog értelmében a felek megnevezése, a tárgy, és az ellenszolgáltatás megjelölése hiányában nem tud érvényes szerződés létrejönni, ezért az OPUS tőzsdei nyilatkozata arra utal, hogy a felek a vételárban már megegyeztek. A kormányfői nyilatkozat viszont ennek szöges ellentétére utal.

Ki tudja, a fentiek alapján még az is elképzelhető, hogy az Opus által decemberben beharangozott megállapodás tehát semmis…

Egyre nagyobb a köd a Mátrai Erőmű megvásárlása körül.Történt, hogy a miniszterelnök a 2020. évi sajtótájékoztatóján…

Gepostet von Dr. Tóth Bertalan am Freitag, 10. Januar 2020