Ki kellett operálni a nő lépét, úgy megverték Lentiben!

0

Olajszőke Pintér Sándor:

“Két héten belül rend lesz”.

10 éve jelentette ki. De lássuk csak:

A különös és többszörös visszaesőnek minősülő 37 éves férfi 2011. óta rendezetlen lakhatási körülmények között élt párkapcsolatban egy nővel. Mindketten italozó életmódot folytattak, 2019. március 9. napját megelőzően egy Lentiben lévő komfort nélküli, romos faházban éltek.

Ezen a napon a terhelt, a sértett és egy férfi ismerősük a délutáni óráktól együtt italoztak a házban, melynek során a terhelt szóváltásba keveredett a férfivel, akit több alkalommal ököllel megütött, majd a földre kerülését követően megrugdosott, és a berendezési tárgyakat megrongálta.

Párja a történtek miatt rendőri intézkedést kért, a terheltet a kiérkező járőrök előállították a Lenti Rendőrkapitányságra, míg a férfit a mentők a Zala Megyei Szent Rafael Kórház sürgősségi osztályára szállították.

Előállítását követő hazaérkezésekor a még mindig ittas állapotban lévő férfi még italozni akart, ezért bort keresett a házban, de nem talált, ami miatt veszekedni kezdett a nővel. Egyre indulatosabbá vált, miközben az udvarról magához vett egy kb. 1 méter hosszú és 4 cm átmérőjű nyéllel bíró lapátot, bement a lakásba, és a lapáttal a nőt megverte. A lapát nyele hosszában elrepedt, a lapátrész le is tört.

Az ágyra eső nő az ütések elől védekezni próbált és segítségért kiabált, mire a férfi abbahagyta a verést. A bántalmazást követően a férfi aludni tért, míg a nő a fájdalmai miatt többnyire virrasztott, majd reggel jelezte a férfinek, hogy vélhetően eltört a karja, ezért mentőt hívtak.

A kiérkező mentőápolóval azt közölték, hogy a sérüléseket a nő esés következtében szerezte. A férfi a mentőautóval bekísérte a nőt a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba, ahol a férfi felügyeletéből kikerülve a nő elmondta a kezelőorvosnak, hogy a sérüléseket élettársa okozta.

A nő a bántalmazás következtében többszörös csonttörést és lépszakadást szenvedett. A lépszakadás életveszélyes sérülésnek minősül, lépét műtétileg el kellett távolítani.

Az ügyben a Zala Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette mondta dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Forrás: letenyemédia