Kiakadt a Figyelő!

0

A Figyelő munkatársát a náci és komcsi módszereket idéző listázásuk annyira túlérzékennyé tette, hogy félő, lassan már egy bevásárlólista is bántja a szemét.


Orbán elvtársnak tisztelettel jelentik a Figyelő őrs lelkes úttörői, hogy a fake-ek és ellensuttyók rendszere kiválóan működik Magyarországon.” Így is kezdhette volna mondókáját Kiss Adorján, a Figyelő (ja, és a Magyar Idők) nagyon konzervatív, nagyon jó modorú, de kissé talán túlságosan is érzékeny zsurnalisztája. De hát tudjuk, itthon egyre több az allergiás… Olyan szép, hogy még az általam amúgy nem elfogulatlannak tartott Péterfalvi Attila vezette Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) által is aggályosnak tartott, nyilvánvalóan aljas propagandaérdekből listázó Figyelő ifjú és bohó, de már az Orbán-rezsimben szocializálódott munkatársa panaszkodik az én „unortodox listámra”, amelyikben az „Orbán-rezsim emblematikus figurái” szerepelnek az egyik halmazban, mellette pedig egy rakás rossz emberi tulajdonság a másik halmazban. Szerinte már az is rossz fényt vet a felsorolt személyekre, hogy a gyűjteménybe csak olyanok kerültek, akik kormánypolitikusok, „ex-fideszes” közintézmény-vezetők, illetve az Orbán-rezsim jól ismert kiszolgálói és haszonélvezői? Sajátos álláspont, de simán azonosulni tudok vele. Vagy az a baj, hogy a felsoroltak egy lapon szerepelnek egy pszichológiai tesztből származó negatív emberi tulajdonságokkal? Milyen érzékenyek lettünk! Biztos nem olvastunk / hallottunk / láttunk még semmit Bayer Zsolttól az elmúlt 20 évben. Hogy oda ne rohanjak (meg vissza is)! Az milyen vicces, hogy a Figyelő ifjú titánja olyan hosszasan minősítgeti a cikkemet, a szerkesztőséget és magát a portált is („mocskolódás”, „provokáció”, „fake news”, „gyűlölködő”, „trágár”), hogy szinte versenyre kel az általa sérelmezett listával, de magát a cikket azért nem meri belinkelni, nehogy pár olvasójuk jót derüljön vagy bosszankodjon. Nem, azt már nem. Beszélni valamiről összevissza, azt igen, de megmutatni, hogy mi is az voltaképpen, azt már nem. Ha olyan nagy a baj, ahogy ő látja, forduljon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz állásfoglalásért. Meglátjuk, mi lesz belőle 🙂

És itt a másik gyöngyszem, amivel az a gond a szerzőnő szerint, hogy nem éltettem Orbánt, hanem le mertem diktátorozni és az Orbán-rendszer közeli bukását emlegetem. Neeee! Ilyet tettem volna? Kunfalvi Nóra tutira hitelesen sértődhet meg, hiszen ő ilyesmit soha nem tenne. Nem is értem, miért van ott az a sok csúnyaság a keresőben, ha beírjuk a nevét. De hát tudjuk, hogy fideszes kritikát is „csak tiszta forrásból”. És hát ő sem egy link alak: véleményezget, de link az itt sincs, nehogy a célközönség mást is láthasson, mint a színtiszta igazat hazugságokat, amiről hősnőnk elhíresült. Ezek után nem is várható, hogy érdemben vitatkozzon vagy cáfoljon bármit is, amit leírtam egy amerikai konzervatív oldalra hivatkozva. Például azokat a kritériumokat, hogy mitől diktátor a diktátor, ami alapján mérlegelni lehet, hogy Orbán micsoda. Ő csak kijelenti: Magyarországon nincs diktatúra. Ja, elnézést, ha ő mondja, akkor tényleg nincs. Apropó, még nem nagyon láttunk olyan diktátort, aki büszkén hirdette volna, hogy ő az. Nem. Mindegyikük a népre és a demokratikus választásokra hivatkozik. És amikor megbukik, akkor értetlenkedve hebegi: „De hát én csak…” Viszont már Sztálin elvtárs is megmondta, hogy „Nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre vagy hogyan, sokkal fontosabb az, hogy ki számolja a szavazatokat és hogyan.”

Ennyit a Figyelőben megjelent két cikk színvonaláról. Amúgy nem is értem, miért kell nekik a Zsúrpubival foglalkozni. Még ha nem is illesztik be a linkeket, az olvasóik némi kattintgatás és keresgélés után azért eljuthatnak az eredeti cikkekhez, ami viszont öngól. És egyáltalán mitől tartanak, ha minden olyan szép és jó? Az is baj, hogy angolul megírtam, mit jelent az O1G, hogy az egész világ pontosan értse? Mindent fenyegetőnek éreznek, ami megmutatja az Orbán-rezsim igazi arcát és fonákságait? Vigyázat, nagyon rosszul néz ki, amikor a náci / komcsi módra listázó Figyelő panaszkodik egy olyan listára, amin fideszes közszereplők neveihez lehet tetszőleges jellemhibákat rendelni, mint a nyelvvizsgák egyik feladattípusában! Mint ahogyan az is nagyon rosszul veszi ki magát, amikor Orbán ökle évtizedek óta trágárkodik, de egy 18 éves lány trágárságán fel van háborodva. Vagy amikor kiderül, hogy éppen ő bukott meg a gimnáziumban, miközben a fideszes propagandisták azt fröcsögik nagy élvezettel, hogy az Orbánt és társait ekéző gimnazista lány áll bukásra.

Hogy a „méltóságukat” féltik és tiszteletet szeretnének kapni? Először is, ami nincs, azt kár félteni. Maximum keseregni lehetne az elveszítése miatt, vagy remélni, hogy valamikor majd lesz, ami most nincs. Másodszor pedig az ezerszer és a leggyalázatosabb módon megalázott és átvert magyar emberek soha nem fogják sem a vezért, sem a követőit tisztelni. Különösen nem a listázó Figyelő elvtelen karaktergyilkosát.

Forrás Zsurpubi
https://zsurpubi.hu/cikk/6929-de-szomoru-kiakadtak-rank-a-figyelonel.–/