Kiborította a bilit a volt titkosszolgálatos ember, döbbenetes részleteket osztott meg

A Pegasus-botrány és Kövér László napokban megjelent beszéde után egyre világosabb, hogy a Fidesz titkosszolgálati eszközöket is bevet az ellenzék ellehetetlenítésére. A hvg360 most megtudta, hogy ennél szélesebb körben, nemcsak jelenlegi, de volt titkosszolgákat is alkalmaznak, hogy terhelő információkat szerezzenek az ellenzék vezető politikusairól.

A lapnak név nélkül nyilatkozó, jelenleg magánnyomozóként dolgozó egyik volt titkosszolga mesélte el, hogy a “politikai jellegű” munkákra az előválasztás után kapott felkérést, hogy készítsen egy ún. “operatív környezettanulmányt” ellenzéki politikusokról. Eszerint a megfigyelt személy tudta nélkül, minél több információt kell összegyűjtenie, ezek alapján pedig összeállítania egy dossziét, amit a megrendelő arra használ, amire akar.

Az is kiderült, mennyit kérnek el egy-egy ilyen dossziéért:

EGY-MÁSFÉL MILLIÓ FORINTBA IS KERÜLHET, RÁADÁSUL AZ SEM BIZTOS, HOGY BÁRMILYEN KOMPROMITTÁLÓ INFORMÁCIÓT TALÁLNAK BENNE.

A lap szerint ez a fajta megfigyelés sok esetben még hasznosabb is, mint pl. a Pegasus-féle telefonlehallgatás, mert a titkosszolgálatok által gyűjtött információkat nem lehet a sajtóban felhasználni. Bár vannak olyan politikusok, üzletemberek, újságírók, akiknek a megfigyelését akár meg tudnák indokolni a titkosszolgálatok, magánnyomozókkal olyanokat is meg lehet figyeltetni, akik nem töltenek be állami funkciót vagy nem tartanak mondjuk fent kapcsolatot külföldi ügynökökkel, amivel magyarázni lehetne az állami lehallgatást.