Kiderült a döbbenetes titok, amit Orbán próbált leplezni a lakosság elől

LEBUKOTT a felcsúti hazug!

Egyre több halotthűtő konténer áll a kórházak területén. A drámai helyzet azonban láthatóan nem érdekli a Fidesz-kormányt: Orbánék még így is az április 19-i nyitást erőltetik.

Bár a kormány igyekszik titkolni a kórházakban uralkodó katasztrofális állapotokat, a hírzárlat ellenére kiszivárognak információk. Most például a Telex olvasói jelezték, hogy a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház udvarán már hetek óta állt egy halotthűtő konténer, március 30-án, kedden pedig egy újabb érkezett, amit – hasonlóan a másikhoz – a kórház Patológiai Osztályához közel helyeztek el. A Telex erről videót is készített. A portál szerint nem egyedi esetről van szó:

ORSZÁGSZERTE EGYRE TÖBB HALOTTHŰTŐ KONTÉNER ÁLL A KÓRHÁZAK TERÜLETÉN.

 

A Fidesz-kormány persze mindent megtesz, hogy a drámai képek és hírek ne juthassanak el a közvéleményhez.  A konkrét esetben is hiába kértek tájékoztatást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház igazgatóságától, semmilyen válasz nem érkezett. Megszólalt viszont a Telexnek Palkovics Katalin, a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének elnöke, aki szerint ezekkel a konténerekkel segítik a kórházak hűtőkapacitását. Mint mondta,

„PONTOSAN AZÉRT HASZNÁLJÁK AZOKAT, HOGY AZ ELHUNYT SZEMÉLYEK MÉLTÓ MÓDON LEGYENEK TÁROLVA.”

A temetkezési szakember szerint minden kórház más hűtőkapacitással rendelkezik. „Most hogy ilyen megnövekedett halálozási számok vannak, a cél az, hogy minél hamarabb kikerüljenek a halottak a kórházból”.

Hűtőkonténerek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház udvarán – Fotó: Olvasói fotó / Telex

 

Mindez persze nehezen illeszthető a Fidesz-kormány kommunikációjába, melynek középpontjában az április 19-i nyitás áll.

ORBÁN ELHATÁROZTA: Ő FOG A LEGHAMARABB NYITNI EURÓPÁBAN, KERÜLJÖN EZ BÁRMIBE.

A miniszterelnököt nem érdekli a tragikus helyzet, nem érdekli, hogy annyi a halott, amennyit már nem tudnak a kórházak sem tárolni, nem érdekli, hogy a pedagógusok védettsége még nem alakul ki április 19-ére: neki csak az a fontos, hogy ő nyithasson elsőként. Akár az életünk árán is.