Kiderült miért örült a Brazil elnök Orbánnak.

0

Kiderült miért örült a Brazil elnök Orbánnak.

Az Egyesült Államok külügyminisztere találkozott a brazil elnökkel” – írta a brazil kormány Twittere Bolsonaro beiktatási fotója alá. A szélsőjobboldali elnök beiktatási posztja még azt is elárulja, hogy az USA a második legnagyobb kereskedelmi partnere Brazíliának.
Érthető tehát, hogy Bolsonaro és neje büszkén áll a fotón, amelyen sajnos azonban nem Mike Pompeo, hanem Orbán Viktor feszít.
A kölcsönös büszkeséget sajnos teljesen elrontotta az Egyesült Államok brazil nagykövetsége, amely köszönte az említést, de megjegyezte, hogy annak az úrnak semmi köze az országukhoz.
Azért reméljük, hogy a két elnöknek legalább egy órányi boldogság megadatott, amíg Orbán azt érezte, hogy királyként bánnak vele e távoli országban, Bolsonaro pedig örömmel nyugtázta, hogy milyen büszkén feszít mellette az USA külügyminisztere.

A brazil kormány oldala ezután javította a bejegyzést, így a Revistaforum cikke  és az amerikai nagykövetség posztja emlékeztet erre a boldog pillanatra.

UPDATE: Folytatódnak a brazil félreértések Orbán körül. A helyzeten szépíteni próbált a brazil elnök fia: az egyébként parlamenti képviselőként dolgozó  Eduardo Bolsonaro közös képet posztolt Orbánnal. Az ifjú Bolsonaro el is találta, hogy melyik ország elnökével ölelkezik, viszont testhez állóbbnak gondolta Orbánhoz a kamuprofilt, amely azt állítja:


és ezért ezt az oldalt linkelte a magyar miniszterelnökhöz.
A felhőtlen szórakozás remélhetőleg folytatódik, Bolsonaro közben ugyanis elfogadta Orbán Viktor meghívását. Bízunk benne, hogy tudja, nem az Egyesült Államokba utazik. Ha létrejön a budapesti találkozó, tudósítunk a brazil elnök budapesti bakiparádéjáról.

Forrás  index.hu