Kifütyülték az össze-vissza hazudozó államtitkárokat az orvosok!

0

Kifütyülték Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárt a magyar orvosok a Magyar Orvosi Kamara gyűlésén, amelyen ezren vettek részt. A helyettes államtitkár végül a moderátor segítségével tudta befejezni a mondandóját, miközben az orvosok piros lapokat lengettek. Minderről az RTL KLub híradója számolt be.

A videó ezen a linken tekinthető meg.

A helyzet súlyosságát csak fokozta, hogy Horváth Ildikó egészségügyi helyettes államtitkár sírással küszködve kezdte, szintén az orvosok és rezidensek bérrendezéséről szóló beszédét. Ez sem mentette egy a kifütyüléstől, talán azért sem, mert azzal próbálta az orvosok kedvét jobbra deríteni, hogy elmondta, valójában az orvosok átlagbére (hálapénzzel együtt) 800 ezer forint körül van.

Pedig az orvosi kamara elnöke, Éger István előtte éppen arról beszélt, hogy azért követelik a kormánytól saját, tavaszi ígéretének a betartását, azaz az orvosok és a rezindesek bérének rendezését, hogy megszabaduljon a szakma a hálapénzek átláthatatlan, morálisan elfogadhatatlan rendszerétől.

„A tehetetlenség, a kihasználtság, a hivatástudatunkkal való parttalan visszaélés segélykiáltása ez”

– fogalmazott.

A gyakorlati átlagbér emlegetése azért szomorú mutatvány Horváth részéről, mert éppen az okoz súlyos gondokat, hogy bizonyos orvosok rengeteg, mások semennyi kenőpénzt sem kapnak a betegektől.

Horváth végül igyekezett az egészségügyi fejlesztésekről, kórházépítésekről beszélni, de konkrétan a hallgatóságot annyira nem érdekelte a szakmát egyébként valóban nem közvetlenül érintő kérdés, hogy az államtitkárok végül utólag, írásos közleményben tudatták a kormányzati propagandát az azt feltehetően unalomig ismert orvosokkal.

 

 

olkt.hu/rtl.hu