Kihívták a rendőrséget Mészáros Lőrincékre

A szomszédos ház lakói a rendőrséget hívták csendháborítás miatt, míg van, aki az ablakából videózta a betonozási munkát – írta meg a Telex.

Íme a videó: Éjszakai hangos munkavégzés, TE Campus beruházás, Csörsz utca, 2021.02.02., hajnali 1 óra 7 perc

Egy építkezés persze mindig sok kellemetlenséggel jár, de ez az eset azért is érdekes, mert világosan megmutatja, hogy egy nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnál mennyire eszköztelenek az önkormányzatok. A helyi rendeletek megszegése miatt bírságoltak Pokorniék, de azt nem tudták megakadályozni, hogy a BAH-csomópontnál épüljön az aréna.

A kormány még 2015-ben döntött arról, hogy felújítják a Testnevelési Egyetemet (TE), és új csarnokot, sportpályákat húznak fel a XII. kerületben. Ekkoriban jelentek meg az első tervek a Csörsz utcai sporttelepről, amelyet már akkor komoly felháborodás fogadott egy lakossági fórumon, és az ott felmerült aggályokat csak részben sikerült azóta rendezni. A TE építkezésével szomszédos épületekben nagyjából 350 lakás van, akiket nyilván zavar egy ilyen szintű építkezés.

A kivitelezőről csak a sajtóból értesülhettek a Csörsz utcaiak. Azt mesélik, nem volt kint tábla, de levélben sem tájékoztatták őket arról, hogy kihez fordulhatnak, ha például hajnal ötkor nyitott ablaknál a teherautók dudálására és tolatására ébrednek. Amikor ezt több helyen is jelezték, kitettek egy nagy táblát, csak épp ehhez kivágtak egy fát, hogy legyen helye.

Zsolt sorolja, aki az egyik Csörsz utcai épület lakójaként ősz óta próbál minden létező fórumon információkhoz jutni, de állítása szerint csak elvétve kap választ kérdéseire.

„Meglepő módon akkor szokott történni valami, ha rárakom a címzettek közé Pokorni Zoltánt és Gulyás Gergelyt is”

– mesélte a Telexnek Zsolt.

Előbbi a XII. kerület fideszes polgármestere, utóbbi pedig a választókerület fideszes országgyűlési képviselője.

További részletek a Telex cikkében!