Ki(k) lehetnek a meleg KDNP-s politikusok?

Márki-Zay interjújáról, amelyben azt mondta, hogy a fél kormány meleg mi is beszámoltunk tegnap, melyet itt olvashat el.

Ki lehet a meleg kereszténydemokrata politikus? – Elindult a találgatás Márki-Zay kijelentése után
Kép: Pixabay

A témára annak kapcsán került sor, hogy Márki-Zay kifejtette, milyen folyamatokat indított el Orbán Viktor azzal, hogy a homoszexualitást közbeszéd tárgyává tette és ezzel alávágott a Fidesz-KDNP-nek.

A miniszter nem írt melegházasságból szakdolgozatot, és nem tett közzé hirdetést, hogy izmos fiatal fiúkat keresünk Jézus Krisztus menyasszonyának.

– mondta Orbán Viktor fiáról.

A beszélgetés során egy ismert KDNP-s politikust is melegnek nevezett:

Éppen ezért, bár tudom, kik a melegek, tudom, ki a fiúbarátja az egyiknek, például, a kormányban, az egyik legfontosabb miniszternek a fiúbarátjának a nevét is ismerem, én nem fogom ezt nyilvánosságra hozni. Anonim módon elmondhatom, hogy az egyik legfontosabb és leghomofóbabb kereszténydemokrata politikus meleg. Anonim módon elmondhatom. Ha majd ő kiáll vele és elmondja, vagy ha majd lebukik, mint Szájer József, akkor mindenki más is tudni fogja. Addig csak én mondom neked, anomim módon.

– mondta el a riportban.

A negyedik Orbán-kormányban egyébként két KDNP-s miniszter van.

Süli János és Semjén Zsolt.

Ugyan nem nevezte nevén, hogy ki lehet az egyik legfontosabb és leghomofóbabb kereszténydemokrata politikus, de fontos politikusok között olyan KDNP-s neveket találhatunk még mint:

Simicskó István

Harrach Péter

Földi László

Hollik István

Nacsa Lőrinc

Rétvári Bence

Seszták Miklós

Soltész Miklós

Hölvényi György

A videó itt nézhető meg: