Kilenc évig nem volt fontos?

0

Megcsinálták a világ legelbaszottabb metrófelújítását. Mondjuk az oroszok kaszáltak rajta, mi budapestiek meg csak szívtunk. Zörög mint a hétszentség, jó időben 30 fokos, százharminc százalékos páratartalommal. Aztán megtalálták a hármas metró első számú közellenségét: a fakockát.

Kilenc év alatt összebarkácsolták a világ legelbaszottabb parkolási rendszerét. Igen, ez még akkor is így van, ha megfelelő alapokat örököltek hozzá. De kilenc éve nyomják, kilenc éve bármit megtehetnek ezzel az országgal, a fővárossal, a kerületek többségével. Kilenc év alatt ezt tudták összehozni a budapesti autósokat talán leginkább érintő probléma megoldására.
Ez meg egyáltalán hogy a túróba lehet: a miniszterelnök szépen kimazsolázza, hogy a budapesti emberek mindennapjait érintő legfontosabb kérdések közül miről hajlandó beszélgetni a budapesti főpolgármesterrel és miről nem. Hát ki ez a szervilis bábu, aki ezt a várost vezeti kilenc éve?
És akkor most, hogy a választás közeledik, hirtelen kitalálják, hogy megoldják jövőre a hármas metró légkondicionálását. Évek óta nem volt fontos? Amikor kiküldték az oroszokhoz a roncsokat, akkor nem volt fontos?
És akkor most, hogy a választás közeledik, hirtelen fontossá válik a kaotikus fővárosi parkolási helyzet megoldása. Kilenc évig nem volt fontos? Mert kilenc évig a miniszterelnök hallani sem akart róla?
Az a fővárosi tömegközlekedő meg az a fővárosi autós, aki ezt a fideszes néphülyítést még mindig beszopja, az meg is érdemli.

Forrás: Kőbánya Blues/ facebook