Kim Dzsongun húga megfenyegette a világot

Kettős mérce alkalmazásával vádolta Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT) kedden, miután a testület rendkívüli tanácskozáson foglalkozott az újabb phenjani ballisztikusrakéta-tesztekkel.

 

„A BT ügyet sem vet az Egyesült Államok és Dél-Korea rendkívül veszélyes hadgyakorlataira, sem az Észak-Korea ellen irányuló őrült fegyverkezésükre, ehelyett Phenjant rótta meg azért, mert gyakorolja az önvédelemhez való jogát”

– áll a Kim Jo Dzsong jegyezte közleményben, melyet a KCNA észak-koreai állami hírügynökség tett közzé.

Az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jo Dzsong egyúttal figyelmeztetett, hogy Phenjan „a legkeményebben fellép” azok ellen, akik kétségbe vonják jogát az önvédelemhez.

Hozzátette: Washington csak a biztonsági válságot növeli minden, a kommunista állam elleni lépésével – számolt be az MTI.

Bár az ENSZ határozatai tiltják, hogy Észak-Korea kísérleteket hajtson végre bármilyen hatótávolságú ballisztikus rakétával, Phenjan legutóbb pénteken lőtt ki interkontinentális ballisztikus rakétát.

Mint azt megírtuk, Cso Szon Hui észak-koreai külügyminiszter az Egyesült Államok bábjának nevezte António Guterres ENSZ-főtitkárt, és azzal vádolta őt, hogy szemet hunyt afelett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé vitték a rakétateszt ügyét.