Kitálalt az ősfideszes. Orbán mindenkivel leszámol.

Bozóki Andrással készített interjút a 24.hu.

Az ősfideszes politológus szerint Orbán lenézi a demokratikus, „puhány” nyugat-európai politikusokat. Nincs benne hála, sosem volt, pedig rengeteget köszönhet a Néppártnak. Itthon viszont leszámol azokkal, akik botlanak a lojalitásban.

Lázár János hódmezővásárhelyi száműzetéséről is beszélt Bozóki, szerinte kancelláriaminiszterként túlzottan megerősödött és végzetes hiba volt, hogy Orbán leendő utódjaként pozicionálta magát, pedig biztos jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán.

A politológus kijelentette: egyre inkább hajlik arra, hogy a rohamozó, mindenkin átgázoló, gátlástalan, omnipotens szerepben tetszelgő Orbán Viktornál bárki visszafogottabb, realistább, egyezkedőbb kormányfő lenne.

Bozóki szerint Orbán kilépett a demokratikus keretek közül, s létrehozta az orwelli hangzású Nemzeti Együttműködés Rendszerét. “Ez üzletnek sem utolsó, hatalmas vagyonra lehet szert tenni benne.”

Később hozzátette, “nemcsak a választásra kell a pénz, hanem egyéb kampányokra, lobbistákra, hétköznapokra. Ráadásul Orbán nyilván spájzol a nehezebb időkre, hiszen ínségben is fizetnie kell majd azokat, akikre támaszkodik.”

És kik ezek? A politológus szerint a nagy intézmények, médiaholdingok, fegyveres testületek, oktatási központok, kórházak, kulturális egységek vezetői, parlamenti képviselők, pártközeli vállalkozók, kampányguruk, nemzetközi lobbisták, önkormányzati tótumfaktumok. Olyanokra, akik meggyőzik a dolgozóikat, az ügyfeleiket, a közmunkásokat, hogy a Fideszre kell szavazni.

Forrás olkt.hu/ Nyugatifény