Kitálalt egy rendőr alezredes a magyar-szerb kerítésről és a nem létező több ezer fős migránsról!

0

Magyar Zoltán nyugalmazott rendőralezredes azt mondta a Népszavának, hogy azért nem a migrációs nyomás miatt, hanem azért vezényelnek polgárőröket és katonákat a határra, mert nincs ott elég rendőr – mondta el a nepszava.hu-nak.

A katonák júniusban, júliusban, augusztusban, szeptemberben és októberben váltásonként 200-an látnak el „támogató feladatokat” a magyar-szerb határon, de a lap azt írja, a statisztikai adatok alapján nem indokolt a nyári erősítés, mert a „migrációs nyomás” nem nő jelentősen.

A police.hu-n összesítése szerint a nyáron a 22. héten (május 27-június 2.) 34 esetben akadályoztak meg tiltott határátlépést, 78 embert tartóztattak fel és kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron, és 4 ügyben fogtak el, állítottak elő, vontak eljárás alá embereket. Tavaly ugyanilyenkor 22-97-1 volt az arány, míg két éve 273 tiltott határátlépést akadályoztak meg, 142 embert kísértek vissza a határon, és 13 eljárást indítottak.

A Népszava azt írja,

“idén március 25. és 31. között 7 esetben akadályoztak meg tiltott határátlépést, 326 embert kísértek vissza a határon, és 15 eljárást indítottak. Az adatok nem támasztják alá, hogy nyáron, a jó idő miatt indulna meg a „migránsáradat”. Az októberi önkormányzati választások előtt is bevetették a hazugságkampányt, de az sem jött vbe a Fidesznek. És közeleg az év vége és még mindig terrorfenyegetettség miatt tartják fenn a rendkívüli állapotot, holott lassan 3 éve egy fia migráns sem akar betörni az országba.
Egyszóval hazugságnak, mesének, riogatásnak és megfélemlítésnek tartja továbbra is a Fidesz a készültséget, holott a kerítést szó szerint le lehetne bontani, mert teljesen felesleges.

A polgárőrség vezetése nem árulta el, milyen konkrét munkát végeznek tagjaik a határszakaszon, és ehhez milyen előzetes kiképzést kaptak – tette hozzá.

Magyar Zoltán nyugalmazott rendőralezredes, a záhonyi határforgalmi kirendeltség volt vezetője a Népszavának azt mondta:

„Nincs ember, ez az igazi ok, amiért polgárőröket meg katonákat kell bevetni. Hiába volt a sok plakát meg toborzás, a határvadász és rendőri pozíció cseppet sem vonzó, főleg a fiatalok számára, a kormány meg ezen téren szemrebbenés nélkül hazudik.”

Úgy látja, inkább biodíszletnek kellenek a polgárőrök és a katonák, mert a rendőrök egyedül nem járőrözhetnek, és a nyári szabadságolások kiélezetté teszik a létszámgondokat.

Az is gond, hogy a déli határra átvezényelt rendőrök helyett az állomáshelyükön maradóknak többet kell dolgozniuk, és a túlórákat nem pénzben, hanem szabadnapban váltják meg, de lassan már ez is nehézkes, mert nincs ember, aki a helyükre álljon.