Kitöltöd a kérdőívet?

https://konzultacio2022.hu/konzultacio?fbclid=IwAR0wkzHZm1r6TeSuQWrRBpprJ8qqPAFZrjGq6LONDa14bDzSW6JWwFZbDwI

Kérjük, töltse ki a kérdőívet!

1.
12 év alatt a Fidesz egy új nemzeti tőkésosztály kialakítására törekedett. Ezt nagyarányú korrupcióval, államosítást követő magánosítással, és tisztességtelen versenyfeltételekkel érte el.
Egyetért Ön azzal, hogy a katás magyar kisvállalkozók helyett a kaszinókat, dohánycégeket, a migránsbetelepítésen és vakcinabeszerzésen meggazdagodott vállalkozókat, valamint a 300 milliárd feletti multicégeket adóztassák?
2.
Az egészségügyi rendszer színvonala folyamatosan romlik Magyarországon. A régióban egyedül nálunk csökkentek az állami egészségügyi kiadások 2002 és 2019 között. Idén 58 kórházi osztály bezárása, több éves várólisták, megszűnő háziorvosi praxisok jellemzik a magyar egészségügyet.
Egyetért Ön azzal, hogy amennyiben az állami egészségügyben a várólisták miatt a beteg életét veszélyezteti az ellátás hiánya, akár a magánegészségügyi ellátást is teljes mértékben fizesse az állami egészségbiztosítás?
3.
A kormány 2021-ben, jóval a háború kitörése előtt élelmiszerárstopot vezetett be, aminek következtében az ársapkás termékekből hiány lépett fel, a nem ársapkás termékek ára pedig az egekbe szökött. Nyugati országok ehelyett rendkívüli támogatásokat folyósítottak a lakosságnak.
Ön szerint elérte a célját az élelmiszerekre kivetett árstop?
4.
A Fidesz a választások előtt azzal riogatta a választókat, hogy ha az ellenzék győz, akkor eltörlik a rezsicsökkentést. A Fidesz a választási győzelme után az első intézkedései között törölte el a korábbi rezsicsökkentést.
Ön szerint hazudott a Fidesz a választási kampányban a választóknak?
5.
Hazánk nemzetközi megítélése az elmúlt években rendkívül sokat esett, a kormány kínai- és oroszbarát politikájának köszönhetően. A kínai érdekből épített belgrádi vasút, a magyar intézmények helyett a kínai Fudan egyetem támogatása, a baltás gyilkos kiadatása és az orosz kémbank befogadása nyílt szembefordulás az EU és a NATO elveivel, valamint Magyarország és a szövetségesei érdekeivel.
Egyetért Ön azzal, hogy a kormány által a kínai kommunista Fudan egyetemnek juttatott 600 milliárdos támogatást inkább a magyar diákok által látogatott hazai egyetemeknek kellene adni?
6.
Egy pályakezdő tanár kevesebbet keres Magyarországon, mint a szomszédos Ausztriában egy szakmai gyakorlatát töltő szakács. A kormány első intézkedései között százezrekkel emelte a miniszterek és megduplázta a miniszterelnök bérét, százmilliárdokat költ a Vodafone megvásárlására és nemzeti konzultációra, miközben a tanárok béremelésére a világtörténelemben először külföldről vár segítséget.
Egyetért Ön azzal, hogy a jelen gazdasági helyzetben előbb a pedagógusok bérét kellett volna rendezni, és csak ezt követően fontolóra venni Orbán Viktor fizetésének megduplázását?
7.
Magyarországon soha nem látott méreteket öltött a korrupció és a lopás az elmúlt 12 évben. Az európai uniós források befagyasztása is többek között ennek köszönhető.
Egyetért Ön azzal, hogy hazánknak azonnal csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez, ezzel felszámolva a korrupciót és megszerezve az európai uniós forrásokat Magyarország számára?
8.
33 év telt el a rendszerváltás és 18 év Magyarország uniós csatlakozása óta. A Fidesz 2010 előtti kampányígérete az ügynökakták nyilvánossága, a parlamentben mégis több mint hússzor szavazta le az ellenzék erre irányuló javaslatát. A Fidesz 2015-től pedig folyamatosan kampányol a migránsok befogadása ellen, az elmúlt években azonban évi 40-50 ezer migránst telepít be, közülük 20 ezernek adott el milliárdos haszonnal letelepedési kötvényeket. A betelepített migránsok közül többről is kiderült, hogy nemzetközi körözés alatt álló bűnöző vagy terrorista.
Egyetért Ön azzal, hogy a Fidesz haladéktalanul hozza nyilvánosságra a kommunista ügynökaktákat, valamint világítsa át a betelepített migránsok listáját és azonnal utasítsa ki a körözött bűnözőket és terroristákat az országból?
9.
Az elmúlt hónapokban egyre több kórházi osztályt, egészségügyi, szociális és kulturális intézményt, valamint postát zárnak be a pénzhiány miatt.
Egyetért Ön azzal, hogy a posták, a kulturális, szociális és egészségügyi intézmények bezárása helyett inkább az olyan látványberuházásokat kellene leállítani, mint a stadionok vagy a kizárólag idegen érdekeket szolgáló Belgrád- Budapest-vasút és a Fudan Egyetem?
10.
Putyin februárban háborút indított Ukrajna ellen, aminek leállítása érdekében az Európai Unió szankciókkal sújtja Oroszországot. A kormány állítása szerint a szankciók nem működnek, és a rekordszintű magyarországi inflációért és a forint gyengüléséért azok a szankciók a felelősek, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott.
Ön szerint Orbán Viktor becsapja az választókat, amiért az általa most támadott valamennyi szankciót egytől egyig megszavazta Brüsszelben?