Kitüntetést küldött Semjén főkereszténynek az uniós szankcióktól megmentett Kirill pátriárka

Vajon csak ezzel hálálta meg, hogy az ő érdekében az uniós tag Magyarország szemszállt a szövetségeseivel, és elintézte, hogy lehúzzák a nevét az orosz oligarchákat a külföldi vagyonuktól elzáró szankciós listáról, vagy boríték is járt a plecsnihez?

A „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatával tüntette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest az Orosz Ortodox Egyház. Az elismerést Hilarion Budapest-magyarországi metropolita adta át még szeptember 13-án, de nem adtak hírt róla a kormány honlapján, ahogy az MTI-ben sincs nyoma. Csak a Moszkvai Patriarkátus alá tartozó Magyar Ortodox Egyházmegye honlapján vette észre a 444.

A cikk szerint

erre a magas kitüntetésre Kirill Moszkva és egész Rusz pátriárkája találta méltónak a magyar politikust, elismerve ezzel a Budapest-magyarországi Egyházmegye részére nyújtott segítségét és megemlékezve hatvanadik születésnapjáról.

Az álszent Kirill pátriárka Putyin elkötelezett szövetségese, aki támogatja az orosz megszállást Ukrajnában. Szerinte az államnak joga van erőszakot alkalmazni, Putyin hatalomra kerülését isteni csodának véli. 1969-ben szegénységi fogadalmat kötött, ennek ellenére vagyonát, amit olaj-, alkohol-, és dohánykereskedelemből kapart össze, több milliárd dollárra becsülik. Mindvégig jó kapcsolatban állt a KGB, és más orosz titkos állami szervekkel.

A Brüsszel által elindított szankciók meggátolták volna Kirillt, hogy hozzáférjen az Ausztriában és Olaszországban tartott bankszámlájához. Na ezt vétózta meg az Fidesz-kormány.

Ilyen embert védenek Orbánék, és ilyen embertől fogadott el titokban kitüntetés Semjén fővadász.

https://ezalenyeg.hu/kozugy/kituntetest-kuldott-semjen-fokeresztenynek-az-unios-szankcioktol-megmentett-kirill-patriarka-291344